Team Marie-Lou* organiseert benefiet voor jonge ouders van sterrenkindje

"De foto's die Sarah en Kenneth hebben van Marie-Lou zijn heel belangrijk voor hen", vertelt Laura. © BRU
Olaf Verhaeghe

Nadat het kindje van hun goede vrienden Kenneth Devolder en Sarah Lefevre niet levensvatbaar ter wereld kwam, wilde een vijftiental jonge Kuurnenaren niet bij de pakken blijven zitten. Ze verenigden zich in Team Marie-Lou*, sloegen aan het knutselen en verkochten tal van leuke spulletjes en hebbedingetjes. Eind maart organiseert Team Marie-Lou* een grootschalige benefiet.

Kenneth Devolder (29) en zijn 27-jarige vrouw Sarah Lefevre wonen samen in de Steenovenstraat op de Leiehoek. Het koppel heeft al langer een brandende kinderwens, maar natuurlijk zwanger worden, lukt niet. “Ik schat dat we er de voorbije vijf jaar alles aan gedaan hebben”, legt Kenneth uit. “Na verschillende behandelingen, onder meer in het UZ in Jette kregen we in het voorjaar van 2017 dan toch fantastisch nieuws: Sarah bleek eindelijk zwanger.”

Maar hun vreugde was jammer genoeg van korte duur. Midden augustus liep het mis. “Na iets meer dan 5 maanden zwangerschap, kwam Marie-Lou ter wereld, te vroeg en niet levensvatbaar. Een enorme klap, zowel voor ons als voor onze omgeving”, aldus Kenneth.

Fotograferen

“Dat nieuws kwam erg hard binnen, maar uiteindelijk besef je dat niemand er iets kan aan doen. Hoe jammer dat ook is.”

De vrienden en vriendinnen van het jonge koppel sloegen meteen de handen in elkaar om hen te steunen. “Wij maken als Team Marie-Lou* spulletjes die een zekere troost kunnen bieden aan lotgenoten van Kenneth en Sarah”, vertelt Laura Waelkens, een van de initiatiefneemsters. “Zelfgemaakte hebbedingetjes die ze bijvoorbeeld kunnen gebruiken in het hoekje van hun sterrenkindje. We horen vaak dat het ook gewoon mooi is en zelfs kan dienen als decoratie of kraamcadeautje. Bestellingen stroomden nagenoeg meteen binnen (glimlacht). We hebben de voorbije maanden heel wat uren geknutseld, telkens met Marie-Lou in onze gedachten.”

De opbrengst van de verkoop gaat naar de Waregemse vzw Boven de Wolken. “Dat is een organisatie die doodgeboren kindjes gratis komt fotograferen. De eerste, maar jammer genoeg ook de laatste foto’s van Kenneth en Sarah met hun dochtertje. Ik weet dat die beelden een énorme steun zijn voor hen”, zegt Laura. “Ze kunnen er vaak op terugvallen als ze het even moeilijk hebben.” Tijdens de Warmste Week trok Team Marie-Lou* naar domein Puyenbroeck in Wachtebeke. “Onze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. We konden het mooie bedrag van 2.000 euro doneren aan Boven de Wolken.”

Niet opgeven

“Samen met onze goede vriendin Kimberly Kidey waren we onlangs bij Sarah en Kenneth thuis”, gaat Laura verder. “Ze vertelden ons toen erg open welke weg ze nog te gaan hebben. Ik vind het oprecht mooi dat ze niet opgeven, ze dromen er elke dag van om Marie-Lou* een broertje of zusje te geven.”

Om de kosten voor de dure vruchtbaarheidsbehandelingen deels mee te helpen dragen, zette Team Marie-Lou* een grote benefiet op poten. “Op 31 maart organiseren we een eetfestijn gekoppeld aan een muzikale avond. We voorzien ook heel wat kinderanimatie en hopen vooral veel volk kennis te kunnen laten maken met Boven de Wolken. Een groot deel van de opbrengst van die avond gaat trouwens naar de vzw. Het etentje – ofwel vol-au-vent of een veggie quorn-stoofpotje – begint om 18.30 uur, kaarten daarvoor kosten 15 euro, kinderen betalen 8 euro. Vanaf 21.30 uur is iedereen uiteraard welkom, dan voorzien we dj’s die voor een pak ambiance zullen zorgen”, besluit Laura.

Info: Kaarten kunnen besteld worden via de Facebookpagina Team Marie-Lou*. Steunkaarten kosten 5 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier