Team Claudine als eerste ingeschreven: "Levensloop is veel meer dan wandelen en lopen"

06/07/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 05/07/18 om 13:36

"Levensloop is niet alleen maar lopen en wandelen. Daar wordt geweend, daar wordt gelachen." Aan het woord is Claudine Van Overbeke, die vecht tegen borstkanker. Zij is ook een vechter voor Levensloop. Ze was dit jaar de eerste die zich voor het evenement inschreef. Tijdens die loop- en wandelwedstrijd zamelt men geld in voor kankeronderzoek en steekt men tegelijk kankerpatiënten een hart onder de riem. "Dit jaar zal ik zelf al enkele rondjes kunnen wandelen", glundert Claudine.

Claudine kreeg de diagnose van borstkanker op 19 december 2017. Haar laatste behandeling was tien weken geleden. Maar dat wil niet zeggen dat ze genezen is, die zekerheid zal ze net als de meeste kankerpatiënten pas een tiental jaren later hebben. De kanker was uitzonderlijk agressief, de kans dat de ziekte terugkeert is dus allesbehalve onbestaande. Toch kiest Claudine ervoor om positief te blijven.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!