Te voet met caravan van Oostende naar Wachtebeke

Ze zijn met veel meer, maar deze vier monitoren maken alvast deel uit van 'Het Warmste Peloton': Lies Goethals (20), Eva Vanhoorne (18), Gilles De Clercq (18) en Jasper Degeyter (22). © JRO
Redactie KW

Met ‘Het Warmste Peloton’ pakt Kazou Oostende uit met een opmerkelijk initiatief in kader van De Warmste Week. Zaterdagmorgen om 8 uur vertrekken enkele monitoren uit Oostende richting Wachtebeke. Afhankelijk van het bedrag dat ingezameld wordt, wordt een deel van het traject te voet afgelegd mèt Caravan.

“Op dit moment moeten we al meer dan 35 van de 70 kilometer te voet met de caravan afleggen. Het belooft dus alvast een loodzware tocht te worden, waarbij we met de monitoren ettelijke kilometers de Kazou-caravan zullen moeten trekken, duwen en sleuren“, vertelt Lode Lancksweerdt van Kazou Oostende. “We hopen om op zaterdagnamiddag rond 16 uur aan te komen aan Domein Puyenbroeck in Wachtebeke om de opbrengst van ons huzarenstukje aan de presentatoren van Studio Brussel te overhandigen.”

We hebben ondertussen al 3.800 euro bijeen verzameld

“Naast de gesponsorde kilometers hebben we ook een succesvolle T-shirtverkoop achter de rug, waarmee we ongeveer al 1.500 euro ophaalden. Net zoals vorig jaar hebben we gepersonaliseerde T-shirts geprint waarbij we als opschrift voor een typische West-Vlaamse kampquote kiezen. Dit jaar is het de leuze “Doe ki geweune!” geworden. We hoopten in totaal met onze acties minimum 2.500 euro in te zamelen voor het goede doel, maar we hebben ondertussen al 3.800 euro bijeen verzameld.”

Speciale acts

Het goede doel van de actie is School- & Ziekzijn West-Vlaanderen in Oostende. “Deze vzw organiseert gratis individuele studiebegeleiding voor schoolgaande kinderen uit de basisschool, vanaf de derde kleuterklas, en voor jongeren uit het middelbaar onderwijs. Vaak lopen jongeren met langdurige medische problemen snel een leerachterstand op. Het doel van de vzw is dan ook om deze jongeren in staat te stellen opnieuw aansluiting te vinden bij de leerinhoud van de vakken. Om voor wat animo en een opgemerkte verschijning tijdens onze tocht te zorgen, hebben we enkele speciale acts in petto. Zo zullen er een aantal monitoren een blokfluitconcert geven aan toevallig voorbijgangers, zal er iemand verkleed zijn als StuBru-presentator Linde Merckpoe, en zullen we de volledige caravan versieren in kerstthema”, aldus Lode.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier