TC Leiemeers lanceert padel in Kuurne met één maand gratis proberen

Binnenkort zal er op de domeinen van TC Leiemeers padel kunnen gespeeld worden. De twee terreinen kwamen er nadat Christ Verschaeve en TC Leiemeers de handen in elkaar sloegen. © BRU
Redactie KW

Fans van padel kunnen heel binnenkort terecht op de gloednieuwe terreinen van tennisclub Leiemeers om er de groeiende sport te beoefenen. Padel is een intensieve mix van tennis en squash en wordt gespeeld door twee of vier spelers. Ter introductie biedt TC Leiemeers geïnteresseerden de volledige maand de kans om gratis te komen proberen.

Door Nico Speleers

Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse badplaats Acapulco en bereikte Europa via Spanje die naast Argentinië een van de twee toplanden is in de internationale competitie. De sport is de jongste maanden en jaren ook in Vlaanderen aan een ware opmars bezig. Met de steun van Tennis Vlaanderen sloegen Christ Verschaeve en TC Leiemeers de handen in elkaar om ook in Kuurne padel te kunnen aanbieden.

Padel is een nieuwe racketsport die elementen zowel uit het tennis als uit squash combineert“, licht Christ Verschaeve toe. “Het wordt gespeeld op een rechthoekige baan van 20 bij 10 meter die omgeven is door glazen wanden, een soort kooi eigenlijk. De bal blijft in het spel na contact met de glazen wanden. Daardoor blijven rally’s langer en verhoogt dit het spelplezier.”

Toegankelijke sport

Bij padel is techniek en strategie belangrijker dan kracht. Daardoor is de sport toegankelijk voor alle leeftijden en erg aantrekkelijk door zijn fungehalte. De puntentelling gebeurt net zoals in tennis. Op de terreinen van TC Leiemeers zullen twee padelbanen ter beschikking zijn.”

Door onvoorziene omstandigheden moest de demonstratiematch die vrijdagavond gepland stond, verschoven worden naar een latere datum. “De hele maand mei kunnen liefhebbers gratis kennismaken met deze nieuwe racketsport”, aldus Christ nog. Wie padel beter wil leren kennen, stuurt best een mailtje naar padel@tcleiemeers.be of neemt telefonisch contact op via 0476 95 35 33 om een van de twee terreinen te reserveren voor een proefbeurt.

Buren promoten mee

De buren van TC D’Hoeve die zo’n 190 leden telt en zijn tennisterreinen heeft aan de achterzijde van de paardenrenbaan, hebben geen plannen om te investeren in dergelijke terreinen. “Maar we beloven wel mee de nieuwe padelterreinen van TC Leiemeers te helpen promoten bij onze leden“, knipoogt voorzitter Torsten Moerman.

“TC D’Hoeve blijft verder inzetten op tennis. Wie van onze leden interesse heeft om padel te spelen verwijzen we met heel veel plezier door naar TC Leiemeers. We hebben immers een goede band met de club gezien wij indoor al onze tenniswedstrijden daar gaan spelen. De prioriteit van TC D’Hoeve gaat verder uit naar het overdekken van onze terreinen gezien onze tennisvelden nu verplicht dicht gaan tijdens de winterperiode.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier