Tandarts uit Ieper geeft beroep na 20 jaar op en richt yogastudio in

Annelies Schotte is niet langer tandarts en richt zich nu volledig op haar yogastudio in de binnenstad van Ieper. © TPA
Redactie KW

Annelies werkte 20 jaar als tandarts, maar heeft nu een nieuwe roeping: yoga. Ze verbouwt momenteel haar nieuwe studio in de binnenstad.

Annelies Schotte (44) was tot vorig jaar tandarts, maar wil van haar hobby haar beroep maken. “Ik heb mijn beroep van tandarts 20 jaar beoefend aan de Haiglaan in Ieper”, vertelt ze. “De afgelopen drie jaar ben ik bezig met yoga en gezonde voeding. Dat nam meer en meer tijd in beslag, waardoor ik een keuze moest maken.”

Vanaf 12 juni start Annelies met een nieuwe yogastudio in de binnenstad. “Ik wil er elke avond yogales geven. Niet alleen aan jonge fitte mensen, maar ook ouderen met schouderpijn en heupproblemen. Volgens mij hebben veel streekbewoners daar behoefte aan. Ik krijg nu al veel doorverwijzingen van chiropractors en kinesitherapeuten. Het is belangrijk dat mensen op een ontspannende manier leren bewegen en zo stress loslaten, zowel mentaal als fysiek. Bepaalde klachten kan je al verbeteren met een goede ademhaling. Dit is wellicht de enige yogastudio in de binnenstad. Momenteel geef ik al les in de Rijselstraat, waar ik een pand huur. Ondertussen hebben mijn echtgenoot en ik het gebouw gekocht aan de Blindeliedenstraat 5, waar een edelsmid vroeger diamanten verwerkte. We richten momenteel de yogastudio in en gaan erboven wonen.”

Naast pijnverlichting zorgt yoga voor innerlijke rust. “Voor mij is er niks zaliger dan uitwaaien aan zee, trekken in de bergen of een lange zondagse wandeling maken na een drukke werkweek. Het ontspant me en maakt mijn hoofd leeg. Datzelfde gevoel ervaar ik op de yogamat. Ik focus op mijn houding en ademhaling, voel me één met mijn lichaam en laat m’n gedachten varen. Ik ben in het nu en voel dat ik (her)leef. Yoga maakt me klaar voor de dag en helpt me voor een diepere nachtrust. Het ochtendhumeur waar ik vroeger last van had, is volledig verdwenen. Yoga is mijn levensstijl geworden.”

(TPA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier