't Scarphoutertje smeert de kelen met tweede Bierfestival in Blankenberge

27/10/17 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:18

Bierproefclub 't Scarphoutertje organiseert op zaterdag 28 oktober zijn tweede Blankenbergs Bierfestival in zaal Forum. "We pakken uit met een mooie mix van gevestigde waarden en jong talent", klinkt het bij voorzitter Jan De Soete.

't Scarphoutertje smeert de kelen met tweede Bierfestival in Blankenberge

Op de foto zien we het bestuur van 't Scarphoutertje. V.l.n.r.: Dany De Soete, Jan De Soete, Pieter De Soete, Michelle Claeys met Obbe De Soete, Bobby Shillam en Ria Cuyle. © Foto WK

De eerste editie klokte af op een kleine 300 bezoekers. "Zo'n klein, gezellig bierfestivalletje waar je in een gemoedelijke sfeer van alles wat kunt proeven, het bleek een aanwinst voor onze stad. De reacties waren toen heel lovend en dus verwachten we dit jaar een nog grotere opkomst", zegt voorzitter Jan De Soete. Uniek is ook dat je tussen het proeven door een praatje kunt slaan met de brouwers.

Zeven nieuwe brouwers

Voor zijn tweede Bierbeurs wist 't Scarphoutertje zeven nieuwe brouwers te strikken. "Het wordt een mooie mix van gevestigde waarden en jong talent. We hebben ook enkele speciallekes in petto die vast en zeker door menig liefhebber gesmaakt zullen worden", aldus Jan, die er zelf samen met zijn broer Pieter de opvolger van het Blankenbergse biertje Real Love voorstelt.

"De Belgische biercultuur werd een tijdje terug op de lijst van beschermd Unesco-erfgoed opgenomen. Wij willen die biercultuur promoten door de kwaliteit van onze brouwers in de verf te zetten", aldus nog Jan De Soete. Het Bierfestival is op zaterdag 28 oktober van 11 uur tot 23 uur gratis te bezoeken in zaal Forum, Kerkstaat 66. De proefglazen zijn te koop aan de ingang.

(WK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!