‘t Leeuwke in Waregem krijgt een andere cafébaas en nieuw interieur

Peter Platteau stopt eind dit jaar als cafébaas van 't Leeuwke. © DJW
Redactie KW

Eind dit jaar houdt Peter Platteau ermee op als cafébaas van volkscafé ‘t Leeuwke in de Holstraat. Zijn contract met brouwerij Bockor loopt af op 31 december en hij zal het niet meer vernieuwen. Vanaf dan blijft hij zich focussen op zijn bakkerij in de Churchilllaan.

Zijn job als bakker combineerde hij tien jaar lang met die van cafébaas. Nu is het goed geweest en kan Peter Platteau terugblikken op een kroeg met veel klanten die in de loop van volgend jaar een geweldige metamorfose zal ondergaan. De make-over moet er uiteindelijk toe leiden dat ‘t Leeuwke een echte, bruine kroeg wordt.

Niet gesloopt

“Er circuleerden al maandenlang geruchten dat het café zou verdwijnen”, aldus Peter Platteau. “Dat de eigenaar brouwerij Bockor het pand zou slopen en dat er op de site appartementen zouden komen. Op de duur vond ik dat wel van het goede te veel en belde daarom naar Bockor om te weten wat die van plan was met ‘t Leeuwke. Die verzekerde mij dat er geen sprake was van slopen maar dat het gebouw wordt vernieuwd en heringericht. Dat is iets helemaal anders, natuurlijk.”

Brouwerij Bockor opteert voor een totale make-over in plaats van sloop, omdat het café in de gelijknamige wijk ‘t Leeuwke een belangrijke plaats inneemt. Het is namelijk een van de weinige cafés in de omgeving en zeker nabij de hippodroom in de Holstraat. Peter Platteau gaf er in tien jaar tijd een eigen gezicht aan en kan straks terugblikken op een goed resultaat. Hij laat ‘t Leeuwke achter als goed beklante horecazaak die vanaf 2020 wel een ander uitzicht zal krijgen.

“Na december van dit jaar ben ik weer honderd procent bakker“, aldus Peter. “De voorbije tien jaar was een mooie tijd met hard werken. Straks kan ik het allicht een beetje rustiger aan doen.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier