't Groot Gedelf weer in actie nu hoge brug in Moerkerke wordt bevestigd

15/06/18 om 16:00 - Bijgewerkt om 12:51

De bevestiging van de Vlaamse overheid om de brug boven het Leopold- en Schipdonkkanaal in Moerkerke, ter hoogte van restaurant Pick Wick, drieënhalve meter te verhogen leidt ertoe dat vzw 't Groot Gedelf opnieuw in actie schiet. "Dit is voor ons het teken dat de Vlaamse Overheid toch rekening houdt met de doortocht van grote containerschepen en dus het bevaarbaar maken én verbreden van het Schipdonkkanaal", stellen Michael Jansen en Guy Plasschaert van actiecomité 't Groot Gedelf.

"Het beter ontsluiten van de haven van Zeebrugge door het Schipdonkkanaal bevaarbaar te maken voor containerschepen; het is een idee dat al jarenlang voor verhitte discussies en veel onzekerheid zorgt. Voor de ene is het een uitstekend idee met alleen maar pluspunten voor de mobiliteit en economie in de regio, voor de ander is het een project met alleen maar nadelige gevolgen voor de natuurbeleving, het toerisme én de waterhuishouding in de streek.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!