‘T Brugs variététheater in het Gemeenschapshuis

De spelers van Brugs Variététheater: "De hele groep hangt bijzonder goed aan elkaar en is gemotiveerd", zegt Geert Caestecker. © Davy Coghe
Redactie KW

Het Brugs Variététheater van Geert Caestecker staat vanaf 26 april met het stuk Boerenkronkels op de planken van het Gemeenschapshuis aan de Moerkerkesteenweg. De groep is ondertussen een begrip geworden in de Brugse theaterwereld. “We hebben echter een bittere pil moeten slikken de voorbije drie jaar, want we verloren zes vrienden aan kanker”, klinkt het.

Geert Caestecker (48) is zelf actief in de Leonidaswinkel aan de Gistelsesteenweg in Sint-Andries. Hij doet al 36 jaar aan toneel, waarvan 22 jaar met zijn eigen groep het Brugs Variététheater. De groep is in Brugge de voorbije jaren een begrip geworden. Nu al zijn vier van de zes voorstellingen volledig uitverkocht. Ze brengen luchtige komische stukken, ideaal na een drukke werkweek.

“Binnen onze groep hebben wij een bittere pil moeten slikken, want in drie jaar tijd hebben wij zes mensen verloren aan kanker. We vonden het dan ook een ideaal moment om dit jaar 1 euro per verkochte kaart af te staan aan Kom op tegen Kanker, die het onderzoek verder financieel ondersteunen. Het is voor iedereen moeilijk om zoveel mensen en vrienden te verliezen in zo’n korte tijd”, vertelt Geert.

Hechte groep spelers

“We hebben dit jaar gekozen voor een eigen geschreven stuk, met als titel Boerenkronkels. Steven Vermandel heeft het stuk voor ons geschreven terwijl wij terug beroep doen op onze huisregisseur Dominique Deckers, die bijzonder goed kan omgaan met iedereen van de groep. We zijn nu al drie maanden bezig met de repetities. We hebben nog twee acteurs moeten vervangen wegens ziekte. We konden gelukkig rekenen op Kurt Ramon en Eddy Maddelein die de groep kwamen vervoegen en zich ook klaar stomen tegen eind april.”

“Daarnaast staan nog zeven andere mensen op de planken voor dit stuk met Marleen Hoste, Lena Bailleu, Evelien Deproost, Guido Mispelaere, Sabine Traen, Ingrid Tourlamain en mezelf. De hele groep hangt bijzonder goed aan elkaar en is bijzonder gemotiveerd. Je moet telkens weer opnieuw de inspanning doen voor alle repetities, maar thuis moet je ook teksten instuderen. Ik ben gelukkig dat wij nog zoveel gemotiveerde mensen hebben die met plezier op het toneel staan. Vaak ben ik ook moe na een drukke werkdag en moet ik mij motiveren om te gaan. Ik begrijp dan ook goed dat heel wat gezelschappen nog moeilijk mensen vinden. Je moet echt gebeten zijn door de microbe”, vertelt Geert Caestecker.

Hij wijst erop dat de vele fans van hun gezelschap waarderen dat ze luchtige stukken brengen waar je kan en mag mee lachen. Mensen willen eens al hun zorgen en problemen vergeten en dat kan op die avonden. In vier weken tijd hebben ze dan ook meer dan 600 kaarten verkocht voor deze nieuwe productie. Er zijn nog enkel wat plaatsen voor de voorstellingen van zondagen 28 april en 5 mei. Wees er snel bij, want ook die plaatsen zullen snel de deur uit zijn. (SR)


Kaarten kosten 9 euro en reserveer je via 0487 72 41 28. Dit kan dagelijks van 19 tot 21 uur. Je kan ook tickets kopen op www.tbrugsvarietetheater.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier