‘t Bosselke in Rollegem wordt omgetoverd tot onderwaterwereld

Obe Vanasten en Tiel Vanasten oefenen alvast het boomklimmen in 't Bosselke. (Foto EDB)
Redactie KW

Het thema van de activiteiten in ‘t Bosselke tijdens de Rollofeesten op 25 en 26 augustus dit jaar is ”t Bosselke loopt onder’. Er is minder muziek, meer des te meer variatie in het activiteitenaanbod.

Het openstellen van ‘t Bosselke, het stukje groen met hoge bomen achter het buurthuis in Rollegem, bleek van bij de start, nu twee jaar geleden een waar succes. Jo Vandemeulebroucke en Bruno Vierstraete, twee creatievelingen met roots in Rollegem, staan al voor de derde keer garant voor een aantrekkelijk gebeuren voor jong en oud. Dit jaar laten ze de paddenstoelen aan de kant, en maken ze van het hele gegeven een onderwatergebeuren.

“Vorig jaar tijdens de opkuis waren we moe en begon de verbeelding te werken”, aldus het tweetal. “We zagen het onmiddellijk voor ons: een boot, een grote vis met een vishaak en grote kwallen in de bomen. We maken dit jaar een abstracte onderwaterwereld, los van Disney. Vooral ‘s avonds zullen belichting en projecties oceaangevoel creëren. Een zeemeermin zal zingen en er zal gewaarschuwd worden voor de verleiding op zaterdag. Op zondag komt er een flessenpostkantoor, waar je een boodschap in een fles zal kunnen maken.” De kinderen kunnen zowel op zaterdag- als zondagnamiddag een workshop boomklimmen volgen. “Eigenlijk wordt het klimmen op koralen. Deze workshop wordt verzorgd door een boomverzorger die versteld stond dat je hier zo hoog kan klimmen.”

600 meter kabel

Op zaterdagmorgen wordt ‘t Bosselke geopend met een yogasessie. Hiervoor kan je nog inschrijven via bosselke@gmail.com. In het muziekprogramma wordt de lijn van de vorige jaren doorgetrokken met groepen T-pulse & Clyde en Seagulls die zorgen voor de linken tussen Rollegem, muziek en de zee. Zondag kan je onder meer genieten van de lokale band Elenor. De kookploeg van Chiro Tandem verzorgt de catering. “Het programma voor het hele weekend was nog nooit zo vol en gevarieerd. We hebben iets gedaan met de kritiek van vorig jaar dat het te veel dezelfde muziek was!” Al meer dan een week zijn de vrijwilligers aan het werk in ‘t Bosselke. “Er loopt 600 meter kabel door ‘t Bosselke voor de belichting. Dit jaar pakt men vooral met blauwe en oranje accenten uit.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier