‘t Boetiekske biedt ondersteuning aan kansarme kinderen: “Shoppen zoals in echte boetiek”

Heel wat vrijwilligers sloegen de handen in elkaar om 't Boetiekske uit te bouwen. © GJZ
Redactie KW

Op woensdag 17 oktober start in het ‘Huis van het Kind’ de werking van ‘t Boetiekske. Negen vrijwilligers willen met dit project materiële ondersteuning bieden voor kinderen tot 16 jaar.

Een enthousiaste groep van negen vrijwilligers wil met ‘t Boetiekske kwaliteitsvolle kledij ter beschikking stellen van iedereen die hier nood aan heeft. Men beperkt zich wel tot kinderen tot 16 jaar.

“Een aantal van de vrijwilligers was reeds privé bezig met het inzamelen en verder verdelen van kinderkledij aan mensen die zich in een kwetsbare situatie bevinden. Binnen bepaalde activiteiten binnen het armoedeplan, zoals het kerstfeest of de pamperbank, en ook van andere organisaties zoals van De Hestruden, kwam de noodzaak van een project als ‘t Boetiekske meermaals aan de orde”, begint Marc Claeys, schepen van Sociale Zaken, het gesprek.

Na wat informele gesprekken met de verantwoordelijken van Huis van het Kind, de gemeente en het OCMW werd besloten de krachten te bundelen en het project verder uit te werken.

Laagdrempelig

De mensen van ‘t Boetiekske willen op een laagdrempelige manier werken, zonder te veel vragen of administratieve rompslomp. “De ingezamelde kledij wordt door ons geselecteerd, gesorteerd, indien nodig gewassen, gestreken en hersteld. Onze klanten hebben een ruime keuze en kunnen op een ontspannen manier ‘shoppen’ zoals in een echte boetiek. De afrekening gebeurt via het OCMW dat ze doorverwezen heeft”, zegt vrijwilligster Mia Dierick. Het Huis van het Kind op het Toyeplein biedt dus, naast de Pamperbank, Kind en Preventie, CLB, OCMW, Jongerenzorg, Kind en Gezin, Ubuntu, nu ook onderdak aan dit initiatief. ‘t Boetiekske zal elke eerste zaterdag open zijn van 10 tot 12 uur, iedere tweede dinsdag van 15 tot 17 uur en iedere derde woensdag van de maand, van 9 tot 11 uur.

“Tijdens deze openingsuren kan iedereen ook kledij binnenbrengen. We vragen vooral bruikbare, kwaliteitsvolle baby- en kinderkledij”, aldus Mia Dierick. Niet toevallig gaat de shop op woensdag 17 oktober voor het eerst open. “Het is dan de werelddag van verzet tegen armoede en uitsluiting. Gezien dit project kadert in het actieplan ‘Samen pakken we armoede aan’, is dit het ideale moment”, besluit Marc Claeys. (Geert Vanhessche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier