Swingen met Christoff Live tijdens de Mennefeesten in Ingelmunster

Zangeres Jettie Pallettie komt op zaterdag af naar de Mennefeesten 2018. Ze kwam al eens langs naar De Memmer en poseerde vooraan tussen Bart Buyse, Thomas Van Overschelde en Pierre Buyse. Achteraan staan v.l.n.r. Johny Demeestere, Marc Verstraete en Géry Vanneste. (Foto FODI)
Redactie KW

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus vieren de Mennefeesten in Ingelmunster hun 40ste verjaardag met een enorm sterk programma voor jong en oud, met als uitschieter op zondagavond Christoff Live en talrijke gastartiesten zoals Belle Perez, De Romeo’s en Laura Lynn.

De Mennefeesten op de Heilig-Hartparochie in Ingelmunster zijn al 40 jaar jong. In de voorbije jaren maakte het bestuur hoogtes en laagtes mee, maar toch bleven de Mennefeesten altijd bestaan volgens dezelfde formule met veel gulheid voor de kinderen, volwassenen en senioren. Van de bestuursleden van het eerste uur zijn er 40 jaar later nog altijd drie bij, namelijk Géry Vanneste, Johny Demeestere en Pierre Buyse. Sinds enkele jaren werken ze ook met een technisch bestuur dat geïntegreerd is in het huidig bestuur, zodat er in de toekomst jonge mensen kunnen doorstromen. Dat is typisch de Menne: denken aan de toekomst, zodat veel mensen zich nog jaren kunnen uitleven op de Mennefeesten.

De Ingelmunsterse wijk begon al op een speciale manier aan dit feestjaar. Op zaterdagavond 28 april werd immers het monument De Memmer ingehuldigd op de nieuwe locatie op de rotonde ter hoogte van frituur De Mennehoek in de Bruggestraat. Een mooiere start voor hun feestjaar kon de Menne zich niet indenken.

uitgebreid Programma

Op vrijdag 11 augustus begint de 40ste uitgave om 14.30 uur met een seniorenshow met Johnny Clarysse en Luc Van Meeuwen. Vanaf 13.45 uur haalt de autobus de mensen op aan het station, de markt, aan Sint-Joris en aan het WZC Maria Rustoord. Iedereen krijgt gratis koffie en koeken. Om 17.30 uur begint de braadworstenkaarting, met gratis hoofdvlees en bruin brood. Er is geen drankverplichting. Inleg: 1,25 euro.

Op zaterdag 12 augustus start om 9 uur een vinkenzetting met 75 euro voor grote vogels en 40 euro voor kleine vogels. Verder 250 euro aan prijzen en vier trofeeën. Vanaf 20 uur ben je welkom op de Vakantieshow met optredens van Sergio, Sam Gooris, Jettie Pallettie, De Deurzakkers, Truephonic & Coco Jr, Def Dames Dope en Regi. De presentatie is in handen van Serge Gobin. Een kaart in voorverkoop kost 15 euro en aan de deur 20 euro.

Zondag hoogdag

Zondag 12 augustus blijft de Mennehoogdag. Om 10 uur is er een gezinsviering in de voormalige Heilig-Hartkerk, met het zangkoor Crescendo. Een uur later start een zomers aperitiefconcert en om 15 uur is er gratis kinderanimatie met Clown Rocky’s Circusshow met Little Rocky Dancer. Voor de kids is er ook een cartoon act en gratis schmink.

Vanaf 18.30 uur begint de 40ste Menne-explosie met gratis verdeling van beenhesp.Anderhalf uur later start de Menne’s showavond met Christoff Live, Belle Perez, De Romeo’s en Laura Lynn. Deze show duurt drie uur en ook hier is de presentatie in handen van Serge Gobin. Een kaart in voorverkoop kost 20 euro, aan de deur 25 euro. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier