Supporters Club Brugge worden opgeschrikt door brand in Oostenrijks hotel

Redactie KW

Voor acht supporters van Club Brugge was de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg zelf niet het dieptepunt van hun trip naar Oostenrijk. Zij werden woensdagnacht namelijk uit hun bed gelicht door het brandalarm in hun hotel. “We dachten eerst dat iemand telefoon kreeg. Maar niet veel later werd duidelijk wat er gaande was”, zegt Chris Jacobs. “De rook en de stank vulden onze kamer en we haastten ons allemaal naar buiten.”

De kameraden logeerden in het Rupertigau-hotel even buiten het centrum. Ze waren woensdagavond nog even naar het centrum getrokken en sliepen al toen het brandalarm omstreeks 5 uur ‘s morgens af ging. Eenmaal ze beneden kwamen was de brandweer al volop aan het blussen. Het brandde namelijk in de keuken en de aanpalende berging van het hotel.

“Uiteindelijk kon de brandweer alles vlug blussen”, zegt Chris. “Na twee uurtjes buiten in de kou mochten we terug naar de kamers. Buiten wat geurhinder was alles eigenlijk opgelost. Onze kamer lag aan de andere kant van het hotel, dus onze spullen liepen verder geen schade op.

De vrienden konden de slaap niet meer vatten en beslisten dan maar om aan de dag te beginnen. Een gespecialiseerde firma boog zich ondertussen over hun kamer. “Na een teleurstellend avondje voetbal keerden we terug naar het hotel. En toen konden we er eigenlijk alweer gewoon eten”, zegt Chris. “We kregen ter compensatie trouwens die nacht in kwestie gratis van het hotel. We hebben er drie avontuurlijke dagen op zitten. Maar uiteindelijk zijn we content dat we veilig en wel terug in Brugge zijn.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier