Superhelden Run wil kinderen buiten doen sporten in Sint-Kruis

Tosca Roofthooft, Camille Vandensteen, Emilie Vandermaeten en Laura Borreman willen kinderen tot superhelden omtoveren. © ACR
Redactie KW

Op de sportvelden van De Gulden Kamer in Sint-Kruis organiseren vier studentes de Superhelden Run, een hindernissenloop voor schoolkinderen van het eerste tot en met het derde leerjaar. “Bedoeling is kinderen weer buiten aan het sporten krijgen. Op de Superhelden Run draait alles om het plezier.” Afspraak op dinsdag 24 april.

Emilie Vandermaeten, Camille Vandensteen, Laura Borreman en Tosca Roofthooft zijn vier studenten die Sport & Bewegen volgen aan Howest in Brugge. “Het is een super interessante opleiding”, vindt Emilie. “Van het eerste tot en met het derde jaar krijgen we van alles mee binnen de sportwereld, van ondernemen tot mensen begeleiden. Nadien kan je dan alle richtingen uit. In het tweede jaar is er een groot project of het laten plaatsvinden van een evenement.”

Niet verkleden

Het organiseren van de Superhelden Run gebeurt door de vier studenten, in samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS). “Zij contacteerden de scholen die aan ons evenement kunnen deelnemen. Daarnaast hebben zij ons met hun ervaring enorm geholpen. Van hen kregen we de tip om het niet te commercieel te maken. De bekende superhelden zijn aanwezig, maar vormen zeker niet de hoofdbrok. De kinderen moeten zich in de eerste plaats amuseren, alles draait rond belevenis”, legt Emilie uit. “Er is een opwarming, een hindernissenloop en het superheldendorp.”

Met 250 kinderen uit vier verschillende scholen, zoals De Zonnetuin uit Sint-Kruis, IBIS uit Bredene en Jan Fevijn en Paalbos uit Assebroek is de sportdag voor scholen volgeboekt. De deelnemers worden verdeeld over de voor- en de namiddag. “Het is niet de bedoeling dat ze zich verkleden. Als ze alle activiteiten hebben afgerond, worden ze als een superheld bekroond en krijgen ze allemaal een mooi geschenk.”

Naast een loop met zeven verschillende hindernissen zijn er ook tal van randactiviteiten. “We voorzien een Superheldendorp waar de kinderen met hun superheld op de foto kunnen en waar ze zich kunnen uitleven op de springkastelen, knutselen en tekenen of met een superheld kunnen meedansen op het podium”, besluit Emilie Vandermaeten.

Voor de aanwezige toeschouwers is er een catering voorzien. Ook de inwoners van het nabijgelegen woonzorgcentrum Van Zuylen komen de kleine superhelden aanmoedigen. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier