'Super Mario' Vandenbogaerde maakt dartscomeback: "Niemand haalt me uit mijn concentratie"

08/06/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 16:11

Elk weekend ruilt Mario Vandenbogaerde zijn bouwvakkersplunje in voor een hip dartshirt. Zo vlotjes als hij tijdens de werkweek de bakstenen in de mortel gooit, zo feilloos gooit 'Super Mario' op elk tornooi de darts in de trippel of dubbel 20. Na een afwezigheid van dertien jaar maakt hij nu opnieuw zijn comeback bij de nationale dartsploeg.

Mario Vandenbogaerde (45) is afkomstig uit Zonnebeke en woont sinds zes jaar in Menen. Als zeventienjarige gooide hij zijn eerste dartspijlen in de Elfpenner in Beselare, van daar ging het naar clubs in Ieper, Geluveld en Kortrijk. Met de Comeback Darters, een nieuwe ploeg die hij oprichtte in café De Gilde in Stasegem, speelde hij dit jaar meteen kampioen in de derde en laagste reeks van het Meens Verbond en ook de beker ging richting Stasegem. Individueel won Mario de Masters en het Verbondskampioenschap in café Oud Reckem. Ook met DC De Klokke in Koolkerke speelde Mario dit jaar kampioen in de Brugse competitie en betwist hij de bekerfinale.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!