Succesvol online muziekplatform Dansende Beren komt naar Roeselare

© (Foto JCR)
Redactie KW

Op zaterdag 11 augustus organiseren ‘Dansende Beer’ Niels Bruwier en Jurgen Lievens van K-Trolle, hun eerste festival. “Met dit nieuwe concept willen we zes veelbelovende bands een springplank aanbieden en Roeselare als muziekstad in de picture plaatsen”, klinkt het ambitieus.

Om zijn muzikale ervaringen en visie kwijt te kunnen, begon Niels Bruwier (22) zo’n drie jaar geleden met een muziekwebsite. “Oorspronkelijk had ik niet verwacht dat dit gelezen zou worden”, glimlacht Niels, die journalistiek heeft gestudeerd en daar nog twee jaar communicatiewetenschappen aan toevoegde. “Ik ontdek graag nieuwe muziek en haal voldoening uit het schrijven van artikels. Via het net kon ik gewoon mijn mening kwijt.” Ondertussen delen een 70-tal gelijkgestemde zielen hun muzikale belevenissen en worden die commentaren dagelijks gelezen door enkele duizenden muziekliefhebbers. “Inhoudelijk gaat het over nieuwe nummers, album- en concertrecensies en de muzikale actualiteit. Zolang het maar een link heeft met de muziek.”

Nieuwe lichting

“In februari kwamen we op het idee om ons 3-jarig bestaan te vieren met een mini-festival met drie talentvolle bands. Dit vond plaats in de gekende Gentse concerthal Trefpunt. Ook de band Portland, die dit jaar De Nieuwe Lichting won, trad daar op. We konden rekenen op een uitverkochte zaal. Ons volgende gelijkaardige evenement was eveneens een voltreffer en zo sluimerde het idee om dit ook in Roeselare te organiseren.” Via zijn moeder kwam Niels bij Jurgen Lievens van K-Trolle terecht, die dit initiatief onmiddellijk zag zitten. “Zo’n uitdagend concept voor jonge bands bestaat nog niet in onze stad”, merkt Jurgen op.

“Als dit initiatief slaagt, breien we er volgende zomer een vervolg aan”

“Wij hebben al wat ervaring met ons kunst- en cultuurcafé, maar het is de eerste keer dat we het iets groter zien. Het is ook de bedoeling om jongeren van buiten Roeselare naar hier te lokken. We zijn ervan overtuigd dat het een aangename namiddag en avond wordt met een voortdurend komen en gaan van publiek. “Als dit initiatief slaagt, breien we er volgende zomer zeker een vervolg aan”, weet Niels. “Er werken 15 vrijwilligers aan mee. Allemaal studenten die op hun manier en met hun achtergrond ervaring komen opdoen.”

Programma

De deuren van de TRAX-site openen om 14 uur. Als opener staat de melodische poprockband Milbrooks met de Roeselaarse drummer Lowie Serpieters op het podium. Daarna kun je genieten van de internationale sound van Raman en passeren de Brugse laureaten van Westtalent, Sunflower de revue. Ivy Falls, het electropop-project van Fien Deman, geeft er rond 19 uur een lap op om daarna de fakkel door te geven aan Danny Blue and the Old Socks, finalisten van De Nieuwe Lichting én Humo’s Rock Rally 2018. De eerste editie van ‘Dansende Beren’ wordt ten slotte afgesloten door The Calicos, die dit jaar op Humo’s hoogste schavot stonden. “Allemaal jonge bands met enorm veel potentieel waar we de komende jaren zeker nog van zullen horen.” Dit festival wordt georganiseerd in samenwerking met Stad Roeselare en is helemaal gratis. (Koen Kerkaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier