Studio Kontrabas gaat voor 10.782 boodschappen in Ingelmunster

© Fodi
Redactie KW

Ward, Bram, Pieter-Jan en Kevin willen stunten voor het goede doel.

Het viertal gaat 72 uren non-stop live muziek draaien, vanaf donderdag 14 december om 18 uur, vanuit de radiostudio op het Marktplein in Ingelmunster. Zo willen ze geld inzamelen voor Prinses Harte, A Touch of Rose, het Kinderkankerfonds en de Stichting tegen Kanker. Vorig jaar lieten de presentatoren het logo van Studio Kontrabas op hun lijf vereeuwigen.

In 2015 haalde het viertal 18.314,4 euro op. Vorig jaar eindigden ze op 30.073,92 euro voor het Kinderkankerfonds, de Huntington Liga, Te Gek!? en Den Achtkanter. Dit jaar ziet het viertal het nog grootser en hopen ze terug heel wat euro’s bij elkaar te krijgen voor terug vier goede doelen.

Voor de eerste keer werkt Studio Kontrabas samen met de firma MCE Outside. Het Team Deco zorgt voor de inrichting op en rond de studio. Bij de firma Lights & More vonden ze daar de perfecte partner voor. Er is een VIP-ruimte, backstage met een slaapcontainer, bureaucontainer, tent voor medewerkers en artiesten, redactieruimte.

In de voorbije weken werden er al diverse acties gehouden door verschillende verenigingen. Loris maakt een moppenboek met zijn stripheld Superbig, er is de City Run, Tibo Delaere zorgt voor Radio Tibo… Op vrijdagavond 17 november draait hij plaatjes tegen betaling in Jeugdhuis Kontrabas. Op zaterdag 9 december organiseert Café ‘t Excuus Bier For Life. Per pintje wordt er 0,50 euro aan het goede doel geschonken. Er is een optreden van de Nederlandstalige coverband De Kemels die komt plaatjes draaien.

Geen alcohol

Stefaan Naert en Bart Buyse zweren meer dan twee maanden alcohol af. Je kan vijf euro inzetten op de vermoedelijke winnaar. Uit de pot wordt één persoon geloot die een frietfeest voor 50 personen wint. Loïc Debackere en Melanie Cloet zorgen voor een veiling. Met Taste of Melo zijn ze een kwaliteitsvolle traiteurzaak begonnen. Ze veilen het concept Melo@Home, waarbij ze komen koken en opdienen voor een groep van 12 personen. Er zijn ook nog heel wat andere veilingen, die op de Facebook-pagina van Studio Kontrabas zullen prijken. Verder kan je spaarpotten bekomen. Iedere eurocent gaat eveneens naar de vier goede doelen. Wie het wenst, kan ook een sjaal aankopen.

Vorig jaar zeiden de presentatoren dat ze een tattoo gingen zetten indien ze 25.000 konden uitreiken. Ze eindigden boven de 30.000 euro en dus liet het viertal een tattoo zetten. Dit jaar rekenen ze op de inwoners van de gemeente en sympathisanten. Momenteel wonen er 10.782 bewoners in Ingelmunster. Ze streven om evenveel kaartjes met boodschappen te bekomen. Er worden 20.000 kaartjes gedrukt en via allerlei kanalen verspreid. Eén kaartje dat gedeponeerd wordt tijdens de vierdaagse kost minimum 1 euro. Studio Kontrabas wil evenveel kaartjes inzamelen als er bewoners wonen in Ingelmunster. Per 1.000 ingezamelde kaartjes krijgt het viertal een maaltijd. Halen ze 11.000 kaartjes, dan beloven ze weer een stunt. Welke ? Voorstellen mag je onderaan het kaartje deponeren.

De radiomarathon begint op donderdag 14 december om 18 uur met een heuse Schlageravond. Het viertal maakte een eigen schlagerlied Het wordt kerstmis. Op vrijdag is er de City Run en daarna optredens van lokaal talent. Op zondagmiddag is er er een aperitiefconcert, gevolgd door de slotshow met een definitief afsluiten rond 18 uur.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier