Student (20) verongelukt in Amerikaans meer

Tijl Werbrouck © GF
Redactie KW

Student Tijl Werbrouck (20) uit Westende is om het leven gekomen bij een spijtig ongeval in een meer in het Amerikaanse Knoxville.

De Westendenaar studeerde sinds januari in Amerika in het kader van een uitwisselingsproject dat deze week afliep.

Tijl Werbrouck zat in zijn tweede jaar internationaal bedrijfsmanagement aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Sinds januari nam hij deel aan een uitwisselingsproject en studeerde hij aan het Maryville College in Tennessee. De laatste week van zijn Amerikaans studieavontuur kreeg zaterdagavond een abrupt einde. Tijdens een schooluitstap kwam Tijl om het leven bij een dramatisch ongeval aan een meer in Knoxville.

Volgens de Amerikaanse lokale media is Tijl van een klif in het water gesprongen, maar kwam hij niet meer boven. Hulpdiensten troffen enkele uren later het levenloze lichaam aan van de jonge Westendenaar. Het zou al het derde dodelijke slachtoffer zijn dit jaar in datzelfde meer in het Fort Dickerson Park.

Onze zoon was een fantastische gast. Graag gezien door iedereen

Familie, vrienden, en medestudenten blijven verslagen achter na het plotse overlijden van Tijl. De Artevelde Hogeschool richtte op campus Kantienberg een rouwhoek in met een rouwregister. Morgen voorziet de hogeschool een rouwmoment. “Onze zoon was een fantastische gast. Graag gezien door iedereen. Bij zijn vrienden en zijn medestudenten. In Gent én in Amerika”, zegt vader Geert Werbrouck. Tijl groeide op in Koolskamp, maar verhuisde enkele jaren geleden naar Westende. Hij was drummer bij de groep Beverly Drumband en speelde basketbal. Vroeger bij Wytewa Roeselare, momenteel bij Mibac Middelkerke waar hij speelde bij de derde herenploeg en initiatietrainer was. Over de begrafenisplechtigheid is voorlopig nog geen duidelijkheid, omdat het lichaam eerst moet gerepatrieerd worden.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier