Strijd om de prinsentitels in Torhout

04/02/18 om 05:00 - Bijgewerkt op 01/02/18 om 11:21

Vorig jaar is Dirk Couwelier van de Orde van de Sparrestee, alias Jettie, met een overweldigende meerderheid de Torhoutse prins carnaval geworden. Straks, op de verkiezingsavond van zaterdag 24 februari, wil hij zijn titel verlengen. Daarvoor moet hij uitdager Jurgen Vincke zien te verslaan. Bij de derde leeftijd herhaalt zich de tweestrijd van vorig jaar.

De man die op 24 februari vanaf 19 uur in De Mast de handschoen tegen Jettie opneemt, is Jurgen Vincke uit Kortemark, die in maart 45 jaar wordt en lid is van de Orde van de Bourgondiërs. Hij werkt als heftruckchauffeur bij het afvalverwerkingsbedrijf Renewi. In zijn vrije tijd viert hij uiteraard graag carnaval, maar speelt ook darts bij Los Piratos in Lichtervelde. Zijn dochter Amber (10) is dit jaar jeugdprinses van West-Vlaanderen geworden. Zijn vrouw Annick Vansteelandt is zelfstandige thuisverpleegkundige.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!