Strenge straf voor doodrijder Saar Gevaert na nieuw ongeval

14/05/18 om 13:16 - Bijgewerkt om 13:15

Miguel V., de doodrijder van de 15-jarige Saar Gevaert, heeft een effectieve celstraf van 6 maanden gekregen en een rijverbod van vijf jaar na een nieuw ongeval waarbij hij weer de benen nam. Hij kreeg die straf maandag te horen op de Kortrijkse politierechtbank. Een probatiecommissie moet nu onderzoeken of zijn voorwaardelijke celstraf na het ongeval met Saar Gevaert effectief wordt.

Strenge straf voor doodrijder Saar Gevaert na nieuw ongeval

Miguel V. reed eind 2015 in Gits de 15-jarige Saar Gevaert aan en sloeg op de vlucht. Het jonge meisje overleefde de klap niet. Voor die feiten liep hij al een voorwaardelijke celstraf op van 38 maanden.

De man beloofde niet meer te zullen rijden, maar in november 2017 raakte hij in Ledegem opnieuw betrokken bij een verkeersongeval. Opnieuw nam hij de benen. Dat kon omdat hij in een beroepsprocedure zat in de zaak van Saar Gevaert. Tijdens de pleidooien meende zijn advocaat dat Miguel V. er eind aan wou maken omdat hij het ongeval met Saar Gevaert niet kon verwerken.

De rechtbank toonde weinig medelijden en gaf Miguel V. een celstraf van zes maanden effectief, een geldboete van 8.240 euro en een rijverbod van vijf jaar. Hij kreeg al een voorwaardelijke straf van 38 maanden. Die worden pas effectief als de beklaagde een nieuwe veroordeling oploopt van meer dan zes maanden. Een probatiecommissie buigt zich nu over het dossier om te bekijken of de voorwaardelijke straf omgezet wordt in een effectieve celstraf.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!