Streetkarting op zondag 9 juni op bedrijventerrein Wijnendale in Beveren

De Inrichters van de streetkarting met Jan Seynaeve, Steve Brown, Kay Seynaeve en Siebert Verfaillie. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Op Vaderdag kan je vanaf 10 uur op het bedrijventerrein Wijnendale in Beveren terecht voor een streetkarting, waar zowel ervaren karters als recreanten in actie kunnen komen. Jan Seynaeve van SJ Decor en Steve Brown van FTC Wheels slaan daarvoor de handen in elkaar.

“Steve is actief in de rallysport, waarbij ik af en toe als zijn copiloot fungeer”, legt Jan Seynaeve uit. “Daarnaast is mijn zoon Jay actief in de kartingwereld. Het leek ons daarom wel eens leuk om een streetkarting op het bedrijventerrein, waar Steven en ik onze firma hebben, te organiseren. Als datum hebben we dan voor 9 juni, Vaderdag, gekozen. (lacht) Het is allemaal rap gegaan, want anderhalve maand geleden zijn we hier pas mee begonnen.”

Voor de organisatie van deze streetkarting klopte het duo aan bij Kart Events Belgium uit Izegem, dat vroeger in de Mandellaan in Roeselare zat. “Siebert Verfaillie heeft heel wat ervaring met het organiseren van dergelijke events. Hij is namelijk in heel de Benelux actief. Toen we hem contacteerden, was hij meteen enthousiast om eens zo’n wedstrijd in eigen Roeselare te kunnen organiseren. In de voormiddag staat er een wedstrijd voor ervaren karters op het programma, in de namiddag is er de fun en business race voor bedrijven, verenigingen of recreanten die eens willen karten op een outdoor circuit”, aldus Jan, die van Oekene afkomstig is.

Steun van Red Bull

Het circuit bevindt zich in de Wijnendalestraat, ter hoogte van de spoorwegovergang. “Onze omloop is 900 meter lang en bevindt zich voor een stuk op de openbare weg, maar grotendeels op private parkings. We zijn onze buren beMatrix en Creative Textiles dan ook heel dankbaar dat we hun terrein mogen gebruiken. Voor de veiligheid wordt het parcours met nadarhekken afgezet en zullen ook de nodige brandblussers aanwezig zijn. Het is ook tof dat we bij onze allereerste editie al meteen op de steun van Red Bull kunnen rekenen. Het bedrijf zorgt voor het podium en een opblaasbare boog. Daarnaast zijn we ook Stad Roeselare dankbaar voor hun steun, waardoor de voorbereiding vlot verlopen is. We hopen er een gezellige dag van te maken en heel wat kijklustigen te mogen verwelkomen. We voorzien alvast een bar en er zullen ook braadworsten en hamburgers te verkrijgen zijn. Als alles goed meevalt, is deze streetkarting zeker voor herhaling vatbaar.”

Bijna volzet

Deelname aan de main race kost 399 euro, voor de fun en business race betaal je 325 euro, kart, helm en overall inbegrepen. Aan beide wedstrijden kunnen maximaal 32 teams, die uit minstens twee tot maximaal zes mensen bestaan, deelnemen. Inschrijven kan via www.kart-events.be of op 0479 92 90 70. Geïnteresseerden, die ouder zijn dan 16 jaar, twijfelen best niet te lang meer, want de recreatieve wedstrijd is bijna volzet. “De inschrijvingen verlopen enorm vlot. Dat hadden we niet verwacht. De main race ligt iets moeilijker, maar als we in totaal aan zo’n 50 teams geraken, zijn we zeker tevreden. We starten om 10 uur met de kwalificaties voor de ervaren rijders. Hun wedstrijd start om 11 uur en duurt drie uur. De kwalificaties voor de andere wedstrijd starten om 14 uur en hun twee uur durende race begint om 15.30 uur”, besluit Jan Seynaeve. (SM)

Meer info: www.kart-events.be of op de Facebookpagina Streetkarting Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier