Streetkarting in Wijtschate afgelast

Dit weekend geen karting in Wijtschate. (Foto EF)
Redactie KW

Na het succes van 2016 en 2017 vindt zondag geen derde streetkarting plaats. “Er zijn minder voorinschrijvingen en slechte weersvoorspellingen”, aldus Koen Lahousse.

Dinsdag besliste het feestcomité om de streetkarting van zondag af te gelasten. “Door de minder dan verwachte voorinschrijvingen – 60 procent – om onze vaste kosten grotendeels te dekken en de zeer slechte weersvoorspellingen – 80 procent kans op regen en 5 beaufort – heeft het bestuur van het feestcomité, in samenspraak met de verhuurder van de karts, beslist om de streetkarting van komende zondag af te gelasten”, laat Koen Lahousse van het feestcomité weten via de sociale media. “Na al het voorbereidende werk dat we hier reeds hebben in gestoken is dit bijzonder zuur en vinden we het een zeer spijtige zaak voor de mensen die reeds gereserveerd hebben. De mensen die reeds betaald hebben zullen hun geld eerstdaags integraal terug gestort krijgen. Afhankelijk van de wegenwerken in Wijtschate hopen we ons kartevent volgend jaar, mogelijks met de kermis, opnieuw te kunnen organiseren. Het aperitiefoptreden gaat wel door zoals gepland. Door de voorspelde regen en wind zal dit hoogstwaarschijnlijk doorgaan in Jeugdhuis Uttetote, naast de sporthal in de Vierstraat.”

Geen vuurwerk

De voorbije twee edities van de streetkarting vonden plaats met de kermis in augustus. “En dat betekende tweemaal een volle donderdag. De karting werd afgesloten met een knallend vuurwerk en iedereen, deelnemer of niet, beleefde een mooie avond. Nu ligt dat iets anders. Reden hiervoor is een dubbele boeking bij de verhuurfirma waardoor we moesten uitwijken naar een andere datum.” Tijdens de kermisweek werd een levend tafelvoetbal aangeboden als alternatief voor het karten. “We waren met 10 deelnemende ploegen best content”, besluit Koen Lahousse.

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier