Streekbierenfestival op nieuwe locatie in Slypskapelle

Brecht Dumoulin en Tjeerd Messelis proeven alvast eens voor. (Foto JS) © (Foto JS)
Redactie KW

Zaterdag 11 augustus is er de vierde editie van het West-Vlams bierfestival. Meer dan tien brouwers stellen in Slypskapelle hun biertjes voor. De organisatoren kiezen dit jaar voor een nieuwe locatie, op wandelafstand van het terrein waar het evenement vorig jaar plaatsvond.

Het West-Vlams Bierfestival is zaterdag al aan haar vierde editie toe. Het evenement vindt dit jaar plaats op de hoek van de Hovingstraat en de Slypsstraat. “We blijven in de omgeving van mijn ouderlijke hoeve. Doordat er op het terrein waar we het evenement vorig jaar organiseerden nu maïs staat, verschuift het evenement een beetje meer naar het centrum van Slypskapelle toe”, legt Brecht Dumoulin, samen met Tjeerd Messelis de organisator van het bierfestival, uit. De eerste twee edities van het bierfestival vonden plaats in het centrum van Slypskapelle. “Op het platteland hebben we echter veel meer ruimte om iets dergelijks te organiseren”, luidt het bij Brecht en Tjeerd.

Elf brouwers en een wijnstand

In totaal zullen een elftal brouwers hun favoriete bieren schenken. Enkele daarvan zijn nieuw in vergelijking met de voorbije jaren. “We voorzien ook enkele eetstanden en een wijnstand met wijnen uit de streek van de Monteberg”, vertelt Tjeerd. Het bierfestival start om 14 uur. ‘s Avonds is er onder andere een optreden van The Blik Dooze Band. De Landelijke Gilde organiseert diezelfde dag een oldtimertractorenhappening. De eindhalte van de rit is het West-Vlams Bierfestival. “Liefhebbers van oldtimertractoren kunnen de verschillende exemplaren bij ons bewonderen.”

Eetfestijn op zondag

Op zondag 12 augustus organiseren Brecht en Tjeerd nog een eetfestijn op dezelfde locatie. “De brouwers komen enkel op zaterdag, maar op zondag voorzien we wel andere animatie. Zo is er een touwtrekwedstrijd tussen de aanwezigen en een tractor. De opbrengst van het eetfestijn wordt gebruikt om een volgende editie van het bierfestival te kunnen organiseren.” (BF)

Info: Facebookpagina van het West-Vlams Bierfestival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier