Stevige dosis rockmuziek en heel wat oldtimers op derde Rock Petrol

Cedric Snauwaert, Eddy Truyaert, Rudi Truyaert, Bernd Van Pamel, Kevin Truyaert en Tom Allaert hopen op een mooie opkomst van oldtimers en rockliefhebbers tijdens Rock Petrol. © LDW
Redactie KW

Op zondag 29 juli kan je voor het derde jaar op rij aan het parochiaal centrum van Wingene terecht voor het festival Rock Petrol. Aan de formule raakten de organisatoren niet: een stevige dosis rockmuziek én een grote hoeveelheid oldtimerwagens en -moto’s. De toegang blijft ook gratis.

Drie jaar geleden besloot enkele vrienden om hun passie voor oldtimers en rockmuziek te combineren in één evenement: Rock Petrol. Intussen zijn ze al aan de derde editie toe, met alweer een mooie affiche. “Dit jaar mogen we niet enkel de Belgische groepen Locus Control en Albert’s Bastards verwelkomen, maar ook Saint-Apache uit de UK en Existance uit Frankrijk“, licht Kevin Truyaert toe. “Onze headliner wordt Killer. De muziekkeuze gaat dan ook wat ruimer dan enkel rock.”

Oudste metalband

“Killer is toch echt wel de moeite waard”, vult Eddy Truyaert aan. “Ze zijn zowat de oudste metalband uit België en brengen nog hele pure muziek, zonder grote show rond. Ze stonden ook al een paar keer op Graspop.” Bernd Van Pamel, Kevin Truyaert, Cedric Snauwaert, Tom Allaert en nieuwkomers Rudi en Eddy Truyaert vormen samen de groep die Rock Petrol tot leven brengt. “We kunnen alvast terugblikken op twee mooie edities”, gaat Cedric verder. “Vorig jaar mochten we zelfs meer dan 500 geïnteresseerden verwelkomen. Het was dan ook gezellig druk in en rond het parochiaal centrum.”

“Er stonden vorig jaar een 80-tal auto’s opgesteld en het mooie weer speelde in ons voordeel”, vult Kevin aan. “We hopen ook dit jaar weer heel wat oldtimers te kunnen laten zien, maar dat is altijd wat weersafhankelijk.” Voor de keuze van de muziekgroepen ging het bestuur af op de eigen muzieksmaak. “Net zoals de voorbije jaren zijn we zelf veel gaan kijken naar optredens. Een groep als Albert’s Bastards bestaat nog niet lang, maar we zien er potentieel in, dus willen we hen hier een podium geven.”

Verschillende genres

“Voor het eerst zijn we dit jaar ook zelf aangesproken door groepen die wilden optreden”, geeft Eddy mee. “Elke groep is echt goed, ook al zijn ze niet allemaal even bekend.”

“We combineren ook bewust verschillende genres”, vult Brend nog aan. “We zoeken ook een beetje de sound van vroeger op.”

Eddy en Rudi zijn dit jaar nieuw in het bestuur. Ieder heeft dan ook z’n eigen taken. “Ze hebben allebei al veel geholpen tijdens de vorige edities, dus was het maar logisch dat ze ook bij het bestuur zouden komen”, legt Cedric uit. “Eddy en Kevin houden zich bijvoorbeeld bezig met het papierwerk, terwijl Rudi heel goed is in constructies maken voor bijvoorbeeld onze spandoeken. We delen nog steeds allemaal de interesse in auto’s en muziek en zo lukt het om ook dit jaar ons concept mooi vorm te geven.”

Nieuw dit jaar is het sponsorboekje. “We houden ons festival bewust helemaal gratis”, legt Kevin uit. “Vroeger zetten we de sponsors op de affiche, maar nu kiezen we voor een boekje. Zo krijgen ze meer ruimte. Zonder sponsors zou ons festival immers niet meer kunnen blijven bestaan.”

Nog aan het groeien

“We zijn nog aan het groeien. Dit jaar zal ook de parking aan het gemeentehuis vrijgemaakt worden voor onze oldtimers, net als een stukje van de Keizerstraat. Zo kan iedereen op een mooi plekje staan.” Rock Petrol gaat om 13 uur van start met de oldtimertentoonstelling. Vanaf 15 uur opent het parochiaal centrum de deuren voor de muziekoptredens.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier