Steven en Joyce stappen Dodentocht voor ‘hun’ woonzorgcentrum

Achteraan staan v.l.n.r. bewoner Simonne Rosé, bewoner Theresia Scholz, Steven Mesure, Claudine Orroi, Joyce Muñoz-Rubio en bewoner Marie-Louise Delcour. Vooraan zitten v.l.n.r. bewoners Jacqueline D'Helft, Bernize Devoldere, Anna Vanneste en Leon Dewulf. © EDB
Redactie KW

Steven Mesure (34) uit Dadizele en Joyce Muñoz-Rubio (24) uit Ingelmunster zijn twee medewerkers van het woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem. In augustus willen zij ten voordele van het woonzorgcentrum de Dodentocht in Bornem stappen.

Steven is hoofd van de animatie en coördinator van het vrijwilligerswerk in Sint-Camillus. Hij is geen echte loper en voetballen deed hij vóór hij kinderen had. Toch zocht hij een sportieve uitdaging. “Toen twee vrienden me vertelden dat ze de dodentocht zouden stappen, zei ik ‘dàt is het!'”. Joyce van de sociale dienst en de administratie heeft een partner die heel sportief is.

“Elk jaar vindt hij wel een nieuwe uitdaging. Zo liep hij al marathons en sprong hij uit een vliegtuig. Dit jaar stapt hij de Dodentocht mee. Ik overwoog om mee te stappen in plaats van gewoon thuis te zitten. “Doordat we allebei aan de boekhouder van het woonzorgcentrum verteld hadden dat we de dodentocht zouden stappen, kwamen we dit ook over elkaar te weten”, lacht Joyce.

Aantal eetfestijnen

Doordat er dit jaar een limiet gezet werd op het aantal, was een oproep naar nog meer deelnemers binnen het woonzorgcentrum niet meer mogelijk. Het idee rijpte om iets te doen voor Sint-Camillus. “We wandelen elk apart, maar hebben er een battle aan gekoppeld. Ons idee was een pronostiek over hoeveel kilometer we beiden zouden stappen, maar zorgkundige Claudine Orroi uit Avelgem, die zelf ook nog gewandeld heeft, wou met een eetkraampje langs het parcours staan. Dat mocht echter niet en zo werden er in Sint-Camillus een aantal eetfestijnen georganiseerd.”

Steven Mesure en Joyce Muñoz-Rubio.
Steven Mesure en Joyce Muñoz-Rubio.© EDB

“Die pronostiek in het centrum werkt stimulerend en zorgt ook voor extra druk”

“Claudine – die in bijberoep catering doet – verzorgt met medewerking van de keuken van Sint-Camillus en enkele personeelsleden en vrijwilligers de eetfestijnen. De medewerkers en vrijwilligers konden ten voordele van de bewoners al genieten van een spaghettifestijn. “Dit eetfestijn werd gekoppeld aan een wandeling, want de personeelsleden vormen samen ook een wandelclub, omdat we samen op een sportieve manier willen bezig zijn met gezondheid.” Er was deze week ook al een wafelenbak voor iedereen en er volgt nog een Chinees eetfestijn voor medewerkers.

Pronostiek

Ondertussen zijn Joyce en Steven al aan het trainen. Steven kwam al een paar keer van Dadizele te voet naar het werk in Wevelgem. In het weekend doet hij grote georganiseerde wandeltochten. Ook Joyce doet dit tijdens het weekend. “Op ‘s nachts stappen zijn we nog niet getraind”, luidt het. De Dodentocht in Bornem start op vrijdag 10 augustus om 21 uur. “Je moet minstens 10 uur stappen aan de 100 km en je hebt maximum 24 uur.” Steven en Joyce zullen proberen zoveel mogelijk kilometers te stappen, en als het mogelijk is de tocht uit te wandelen. In het woonzorgcentrum kan je tot 10 augustus om 17 uur voor 2 euro een pronostiek invullen waarbij je gokt wie het verst geraakt, hoeveel kilometer Steven en Joyce zullen stappen en in hoeveel tijd. “Nu moeten we het zeker goed doen. Die pronostiek stimuleert ons en geeft zelfs extra druk. Het leeft echt constant vraagt men hoe ver we staan met de trainingen.” Met de deelname aan de eetfestijnen kunnen twee mensen een waardebon van 25 euro winnen van Zet U in Passendale, dat uitgebaat wordt door een medewerker van Sint-Camillus. Onder de deelnemers van de pronostiek wordt een Wevelgemse cadeaubon van 50 euro verloot.

Na de Dodentocht voorzien Steven en Joyce nog een slothappening, waar teruggeblikt zal worden met foto’s en getuigenissen en waar de winnaars van de bonnen zullen bekend gemaakt worden. Afhankelijk van het bedrag dat ingezameld wordt, zal er in overleg met de bewoners beslist worden aan wat het geld zal besteed worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier