Steve Cools uit Oostende kaapte goud weg tijdens WK G-karate

18/05/18 om 15:29 - Bijgewerkt op 17/05/18 om 14:30

Op 21 augustus 2013 stopte de wereld even met draaien voor Steve Cools (50). De ex-beroepsmilitair knalde met zijn motor tegen een tractor die een onverwacht manoeuvre deed, een ongeval waarbij hij verlamd raakte van tenen tot kin. Wat volgde was een revalidatie die de rest van zijn leven zal duren. Steve is er echter niet de man naar om bij de pakken te blijven zitten en bleef zijn geliefde sport karate beoefenen. Met succes: na twee Belgische titels, kaapte hij nu ook het goud weg tijdens het WK G-karate, de variant voor mensen met een beperking.

Bruine gordel Steve ontvangt ons in de massageruimte van de zaak van zijn vrouw Wendy Lemahieu, zijn hevigste supporter. "Na mijn carrière in het leger heb ik me laten omscholen tot masseur om mijn vrouw bij te staan in de zaak. Ik had er een loopbaan opzitten van meer dan 25 jaar, met onder andere missies in Libanon, Afghanistan, Kosovo. Tijdens de laatste jaren van mijn legertijd, toen ik gestationeerd was in Zeebrugge, ben ik met karate begonnen omdat er toevallig een club in de buurt was. Eindelijk zeg maar, want ik droomde er al van als kind onder invloed van de films van Bruce Lee, maar mijn o...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!