Steunactie na vernielende brand in Sint-Kruis

De brand vernielde het dak en de volledige bovenverdieping. Het huis werd dan ook onbewoonbaar verklaard. © JVM
Redactie KW

Op 6 februari sloeg het noodlot toe voor Guido en Marleen. Hun huis in de Schaakstraat werd volledig vernield door een brand. Buurtbewoners schieten het koppel nu te hulp.

Buurtbewoners zijn na de zware brand, die de woning van Guido en Marleen vernielde, gestart met een steunactie. In diverse buurtwinkels staat een collectebus waarvan de opbrengst volledig naar het koppel gaat.

Onbewoonbaar

Pas nu wordt duidelijk hoe groot de ravage aan de rijwoning is. Van het dak en de volledige bovenverdieping blijft amper iets over. Het vuur ontstond op woensdagavond op de zolder. Vermoedelijk lag een kortsluiting aan de oorzaak.

De brandweer snelde massaal ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de woning onbewoonbaar is. De bewoners Guido en Marleen zijn zo in één klap al hun bezittingen kwijt.

Inzamelactie

Dat het koppel geliefd is in de Schaakstraat, bewijst de inzamelactie die de ochtend na de brand meteen op poten werd gezet. In verschillende buurtwinkels werd een collectebus geplaatst waarin mensen een bijdrage kunnen geven voor Guido en Marleen.

Dat is onder andere het geval in ‘De Pauze’, ‘Miss en Place’, ‘het Eetidee’, ‘Culi’nala’, Carrefour Express, Faluche en de apotheek in Damme. Mogelijk komen daar de komende dagen nog winkels bij. Op die manier willen de buurtbewoners tonen dat ze meeleven met het koppel.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier