Sterrenjumping brengt beste ruiters naar Waregemse hippodroom

Rik Soens, Pietro Iacopucci, Chantal Coussement, Pieter Dejaegher, Johan Dejaegher en burgemeester Kurt Vanryckeghem op de nieuwe piste op het middenplein van de hippodroom. © DJW
Redactie KW

Na negen jaar Antwerpen organiseren Johan, Pieter en Jan Dejaegher voor het eerst de internationaal stevig bezette Vijf Sterrenjumping op het binnenplein van de hippodroom aan de Holstraat.

Daarmee krijgt Waregem de beste ruiters ter wereld in deze discipline naar de Gaverbeek en sluit het op een hoogtepunt de Maand van het Paard af. Het nieuwe paardenspektakel vindt plaats van woensdag 26 tot zondag 30 september. Voor de gelegenheid werd op het middenplein een groot tentendorp gebouwd aan en rond de twee pistes, waarop de ruiters en amazones met hun viervoeters het springparcours moeten afleggen in de kortst mogelijke tijd en met zo weinig mogelijk fouten.

“Wij hebben met de stad al een contract voor de volgende twee edities van de jumping”, aldus Johan Dejaegher. “Voor onze eerste editie mogen wij rekenen op de deelname van 200 ruiters met 500 paarden uit 22 landen. Alles speelt zich af op twee pistes waarvan een speciaal is aangelegd. De datum of het laatste weekend van september houden wij aan. Het is een perfecte periode en meteen ook een mooie afsluiter van de Waregemse Maand van het Paard. Rond de pistes zijn er grote tenten waarvan een voor de vips en de overige voor iedereen die naar dit tornooi komt kijken. Wij hebben alles gezellig ingericht, met genoeg ruimte voor elke toeschouwer. Daarnaast zijn er een pak randactiviteiten die aan de vijfdaagse een aangenaam cachet geven.”

Veiling wereldveulens

Samen met de vijfsterrenjumping zijn er ook competities voor jonge paarden, verdeeld over de twee pistes. In de rand staat er vrijdagavond 28 september een veiling van twaalf wereldveulens op het programma. Bij het tentendorp hoort er ook een darkroom waar hoofdsponsor BMW in primeur twee nieuwe modellen voorstelt, plus allicht ook de nieuwe X7. Vanaf vrijdag is er elke avond feest in het tentendorp met muziek van een aantal bekende dj’s. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier