Sterrenchef Stephane Buyens: "De Panne is nu het lelijke eendje van de kust"

01/02/19 om 07:00 - Bijgewerkt op 31/01/19 om 15:36

"Waarom zou een dictator noodzakelijk slecht zijn? Leopold Lippens levert toch goed werk in Knokke?" De flamboyante sterrenchef Stéphane Buyens draagt het hart op de tong. En hij is niet van plan dat te veranderen, nu hij politicus geworden is in 'zijn' De Panne. Ook in dit gesprek is Buyens zijn openhartige zelve.

"De grandeur van de Mercator, dat old school classic, ik hou daarvan", zegt Stéphane Buyens. "Ik vind zelfs dat Oostende te weinig uitpakt met dit paradepaardje. Elke toerist zou hier naartoe gelokt moeten worden. Dat is misschien een tip voor mijn collega hier." (lacht) Buyens is de chef van tweesterrenrestaurant Le Fox en wereldberoemd in Vlaanderen dankzij televisieprogramma's Chef in Nood en Masterchef. Hij is ondertussen ook al één maand schepen in 'zijn' De Panne. Hij raakte in oktober verkozen voor de liberale lijst ACT!E. "Ik voel dat de politiek een nieuwe boost geeft aan mijn leven. Let op: ik ben Le Fox niet beu, integendeel. Maar ik sta daar nu 35 jaar tussen die potten, tussen die vier muren. Ik kon wel een extra drive gebruiken. Ik hoop die nu te vinden in de politiek. Ik nader ook stilaan de leeftijd van zestig jaar. Je moet dan geen tien jaar meer wachten om een nieuwe uitdaging aan te gaan."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!