Stefaan Wybo uit Roeselare maakte al bijna 200 koersen mee vanuit de volgwagen

24/03/18 om 07:21 - Bijgewerkt op 26/03/18 om 09:42

Volgende week palmen de renners voor Dwars Door Vlaanderen de Roeselaarse binnenstad in, maar al even indrukwekkend als het peloton zelf zijn de vele volgwagens in de koers. Stefaan Wybo is al ruim tien jaar de vaste chauffeur van de auto van Sport/Voetbalmagazine en kent de wielerwereld ondertussen als zijn broekzak. "Na al die jaren is de koers een echte passie geworden."

Stefaan Wybo (50) is beroepshalve aan de slag bij de marketing- en promotiedienst van Roularta Local Media, maar ademt koers. "Ik ben al mijn hele leven gebeten door de sport", zegt de echtgenoot van Anja Devos (50) en papa van Margot (25). "Ik ben opgegroeid met iconische wielerkampioenen als Eddy Merckx en Freddy Maertens en heb in 1976 nog Lucien Van Impe de Tour de France zien winnen. Als laatste Belg ooit. Met mijn buurjongens speelden we de koers ook na. Een toerke rond den blok en de winnaar kreeg een gele polo. Legendarische tijden..."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!