Stefaan Vandenberghe uit Kortrijk woont in Bali: "Aardschok goed gevoeld"

07/08/18 om 09:19 - Bijgewerkt om 11:45

Zondagavond werd het eiland Lombok opgeschrikt door een zeer zware aardschok. Ook op het Indonesisch eiland Bali werd de schok goed gevoeld. Bij Kortrijkzaan Stefaan Vandenberghe, die in Bali woont, valt de schade mee.

De Kortrijkse journalist Stefaan Vandenberghe (50) is één van de ruim honderd Vlamingen die in Bali wonen. Hij woont aan de zuidoostelijke kust. Stefaan is er al vrij lang. De laatste twintig jaar was hij er toch meer dan de helft van de tijd. "We zijn hier wel aardschokken gewoon", zegt hij. "Bij een schok van 5,5 op de schaal van Richter zegt men hier 'het is maar een schokje', maar zondag was het iets anders. De schok op Lombok, dat hier slechts 150 km vandaan ligt, was er een van 7,1 op de schaal van Richter in het epicentrum. De schok was in Bali ook goed voelbaar en was nog maar weinig afgezwakt tot iets minder dan 7. De meeste mensen hebben het hier nog nooit zo erg gevoeld."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!