Steenbruggebrug in Brugge gaat drie dagen dicht voor werken

De Steenbruggebrug. © Foto RN
Redactie KW

Door herstellingswerken is de Steenbruggebrug van maandag 25 maart tot en met woensdag 27 maart afgesloten tussen 8.30 en 16.30 uur.

De brug op de grens van Oostkamp en Assebroek zal telkens afgesloten worden voor alle verkeer. De Vlaamse Waterweg dient een aantal langsliggers, die het wegdek dragen, en enkele stabiliteitsverbanden te vervangen. Tijdens de werken worden plaatselijke omleidingen voorzien. Buiten de uren is de brug telkens wel toegankelijk.

Omleiding

Fietsers en voetgangers kunnen rond via de fietsbrug aan de Lapperfortstraat. Vanuit Oostkamp is de fietsbrug te bereiken via de Vaartdijkstraat, vanuit Brugge via de Tragelweg of de Baron Ruzettelaan.

Voor het wegverkeer zijn er verschillende omleidingen om de druk op de lokale wegen te beperken. Het verkeer dat richting Oostkamp moet, kan omrijden via de Brugse buitenring (R30), de Boeveriepoort en de Expresweg (N31) of via Meulestee, de Legeweg en de Sint-Godelievestraat.

Het verkeer dat naar Sint-Michiels moet, kan rond via de Brugse buitenring (R30) en de Boeveriepoort. Bestuurders die richting Brugge centrum moeten, kunnen een omleiding volgen via de Expresweg (N31) of Sint-Michiels (via de Rijselstraat en de Spoorwegstraat).

Nieuwe brug

De Steenbruggebrug is een belangrijke verbinding en wordt intensief gebruikt door zowel de scheepvaart als het wegverkeer. In de toekomst wordt de brug vervangen door een hoge, vaste brug voor een vlottere mobiliteit op en over het kanaal Gent-Oostende. Daarnaast komt er een vlakke, beweegbare brug voor fietsers en voetgangers. De nieuwe bruggen maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier