Start West-Vlaanderen vindt nieuw onderdak in Roeselare

V.l.n.r. Marjan Tyberghien (directeur), Werner Devriendt (voorzitter), Sebastien Werbrouck (Ronde Tafel Roeselare), Wim Haegeman (bestuurder), Jurgen Snaet (Dovy), Tatjana Van Driessche (teamcoordinator) en Hilde Defreyne (teamcoordinator). © Stefaan Beel
Redactie KW

Start West-Vlaanderen is een vzw die actief is voor gezinnen met een kind, jongere of volwassene met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. Door middel van thuisbegeleiding wordt info, advies en emotionele steun geboden.

“Ouders zien het vaak niet zitten om hun kind naar een instelling te brengen waarbij ze de totale zorg dienen over te dragen. Zij kunnen hun kind dan enkel nog bezoeken. Met thuisbegeleiding houden ze de regie zelf in handen en zo ontstond in de jaren 70 vzw Start West-Vlaanderen onder impuls van Dominique Cauwe”, vertelt directrice Marjan Tyberghien. “We zijn in meer dan 40 jaar uitgegroeid tot een dienst met 25 thuisbegeleiders die actief zijn in heel West-Vlaanderen. Vroeger waren er twee teams in Brugge en Kortrijk, maar beide werden te klein en voldeden niet meer aan de noden. Roeselare ligt centraal en was daarom de ideale uitvalsbasis om de twee teams samen te voegen. Zo kan er trouwens ook meer overleg gepleegd worden tussen de collega’s. Sinds september zijn we naar hier verhuisd, maar het is pas sinds maart dat de benedenverdieping is afgewerkt. Onze nieuwe werkplaats biedt met meer bureaus en gespreksruimten voldoende plaats om rustiger te kunnen werken en bellen en dat komt de kwaliteit van onze dienstverlening ten goede.”

Steun

De renovatie van de nieuwe locatie kwam mede tot stand dankzij de steun van serviceclub De Ronde Tafel Roeselare. “Wij werken al meer dan 20 jaar samen met Start West-Vlaanderen en hebben daarnaast nog vele andere projecten die wij steunen”, stelt Sebastien Werbrouck, lid van de Ronde Tafel Roeselare. “Ieder jaar houden wij de nacht van de Ronde Tafel, een evenement dat dit jaar 1.000 aanwezigen telde. Een deel van de opbrengst gaat naar de werking van Start West-Vlaanderen.”

Ook Keukens Dovy hielp mee dit project op poten te zetten. “Via de Ronde Tafel Roeselare leerden wij kennismaken met de werking van deze vzw vertelt Jurgen Snaet van de firma Dovy. “Het maatschappelijke sprak ons zeer aan waardoor wij graag meehielpen de inkleding van het kantoor vorm te geven door het voorzien van de bureaus, tafels en de kasten.”

Wie graag meer wenst te weten over de werking van vzw Start West-Vlaanderen kan op zaterdag 9 juni tussen 10 uur en 12.30 uur langskomen voor een rondleiding en een babbel in de tuin. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier