Start Paulusfeesten Oostende valt in het water

09/08/18 om 16:02 - Bijgewerkt om 16:00

Een valse start voor de Paulusfeesten in Oostende, want de stad Oostende heeft donderdagmiddag laten weten dat ze de openingsdag afgelast. De badstad neemt geen risico met het huidige weer.

Start Paulusfeesten Oostende valt in het water

Het waait stevig aan zee en die situatie kan nog uren aanhouden. Daarom besliste de stad eerder donderdagmiddag om alle strandbars te sluiten vanaf 17 uur. Ook de strekdammen worden afgesloten omwille van veiligheidsredenen. De dammen zijn favoriet terrein voor heel wat stormliefhebbers.

Omstreeks half vier besliste de stad ook om de openingsdag van de Paulusfeesten niet te laten plaatsvinden. "Na overleg met verschillende weerdiensten en de organisatie van de Paulusfeesten moeten we helaas beslissen om de feesten vanavond/donderdagavond niet te laten plaatsvinden", aldus burgemeester Johan Vande Lanotte. Een streep door de rekening van de organisatie die onder meer met Les Truttes en straattheater had gezorgd voor een stevige openingsavond. De Paulusfeesten eindigen volgende week woensdag.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!