Stamgasten springen in de bres voor ‘t Brouwershof

Vaste klanten Magalie Bouvroy en Connie Vandenbussche willen het uitgebrande café zo snel mogelijk terug opbouwen. Daarom organiseren ze een benefiet met een resem Vlaamse artiesten. © LOO
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

De stamgasten van café ‘t Brouwershof dat vorige week in vlammen opging, blijven niet bij de pakken zitten. Op zaterdag 16 december organiseren ze in het Guldensporencollege een muzikaal benefiet voor hun geliefde uitbaters Rudi en Sabine.

Vorige week woensdag verwoestte een brand café ‘t Brouwershof en ook de woning van Rudi Nys, bekend als charmezanger Rudi Winters, en Sabine Lommens is daardoor volledig onbewoonbaar. In de brand kwam hun hondje Gizmo om het leven. “Onze eerste gedachte was: ‘we gaan iets moeten doen'”, vertelt Magalie Bouvroy, een van de initiatiefnemers. “Rudi en Sabine zijn alles kwijt. We kunnen dit toch zo niet laten?”

Op zaterdag 16 december van 10 uur tot middernacht is er in het Guldensporencollege in Harelbeke een benefiet met optredens van verschillende Vlaamse artiesten. “We zijn nog volop bezig met de planning maar heel wat namen hebben al toegezegd. Het ligt voor de hand dat we iets doen dat in de lijn ligt van wat Rudi zelf ook brengt.”

Op woensdag 22 november ging 't Brouwershof in Stasegem volledig in vlammen op.
Op woensdag 22 november ging ‘t Brouwershof in Stasegem volledig in vlammen op.© LOO

Het was Magalie’s dochter die school loopt in het college die met het voorstel voor de locatie kwam. “We zijn blij dat ze ons op die manier mee willen ondersteunen. De organisatie was na enkele dagen al in kannen en kruiken, dankzij de vele vrijwilligers die zich spontaan aanboden.”

Zorgen vergeten

“Enorm veel mensen leven mee met de actie en Rudi en Sabine appreciëren het zelf ook enorm. Natuurlijk doen we het deels om wat geld op te halen maar anderzijds moet het voor iedereen vooral een toffe dag worden. We hopen dat onze favoriete cafébazen voor even hun miserie kunnen vergeten”, aldus Magalie.

Kaarten zijn te verkrijgen bij verschillende horecazaken in Harelbeke, Zwevegem en Kortrijk en kosten 12,50 euro in voorverkoop. Aan de deur betaal je 15 euro. Wie niet aanwezig kan zijn, kan een steunkaart kopen voor 5 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier