Stadspark in Veurne wordt eventjes ‘Place du Tertre’

Het stadspark in Veurne werd omgetoverd tot 'Place du Tertre'. © foto JT
Redactie KW

In het kader van ‘Historisch Veurne 2018’ is op zaterdag 14 april heel wat te beleven in Veurne. De talrijke activiteiten staan dit jaar in het teken van de ‘Artistieke Rijkdommen’ die Veurne te bieden heeft.

In Veurne vonden immers veel kunstenaars inspiratie. Anderen werden aangetrokken door de schoonheid van de stad. Ze verbleven er een bepaalde tijd of kwamen er meermaals terug. ‘Historisch Veurne’ biedt de bezoeker tal van activiteiten aan.

Er is een theaterwandeling doorheen de stad met bekende acteurs, het stadspark wordt omgetoverd tot ‘Place du Tertre’, waar schilders en tekenaars hun kunstwerken aan de bezoekers tonen. Er is een tijdelijke tentoonstelling over Joe English. Kunstgalerijen, gidsbeurten en lezingen zijn op verschillende locaties te bezoeken of te beluisteren.

Tijdens de theaterwandeling kom je terecht bij kunstenaars die in het verleden inspiratie haalden uit of in de stad. Personages als Paul Delvaux, Vigor Boucquet, Rainer Maria Rilke en Joe English vertellen er elk hun verhaal. De regisseur van dienst is Sofie Pijlijser.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier