Stadsbrouwerij Oostende opent straks officieel de deuren

30/01/18 om 00:37 - Bijgewerkt op 05/02/18 om 09:29

Begin februari is er de officiële openingsweek van de Oostendse Stadsbrouwerij in de Van Iseghemlaan 101.

Stadsbrouwerij Oostende opent straks officieel de deuren

Ive Mostrey van Stadsbrouwerij Oostende. © MF

"De hele week organiseren we leuke workshops en rondleidingen op maat voor alle bezoekers. Ook bieden we een gratis proefglas aan tijdens elk bezoek", zegt Ive Mostrey.

"Meer en mensen vinden de weg naar onze brouwerij. Dat je hier zelf de handen uit de mouwen kan steken, spreekt duidelijk aan. Veel horecazaken hebben een eigen bier, maar dat is meestal een kopie van een bestaand bier. Bij ons hebben ze echt hun eigen, origineel bier", knipoogt Ive.

De recente plaatsing van vier nieuwe tanks met een capaciteit van 650 liter en twee gisttanks van ruim 2.000 liter en bijna vier meter hoog, zorgde voor een ingrijpende reorganisatie. "De nieuwe installatie staat beneden en daardoor verhuisde de biershop naar de eerste verdieping. Zo kunnen we de productie van onze creaties aanzienlijk verhogen. Binnenkort maken we trouwens een bier voor Oxfam", aldus nog Ive Mostrey.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!