Stadsbestuur wil speelplein Schuttershof in Boezinge niet verkopen

OS foto : Het speelpleintje in de wijk Schuttershof wordt niet verkocht. (Foto RLa)
Redactie KW

Het stadsbestuur gaat niet in op de vraag van een buurtbewoner om het speelpleintje in de wijk Schuttershof te verkopen. Buurtbewoners zijn de overlast van hangjongeren en het dumpen van afval grondig beu. De stad belooft het pleintje op te waarderen.

“Het speelpleintje op het einde van de straat wordt gebruikt als kantine voor hangjongeren van buiten de wijk en zelfs van buiten Ieper”, aldus enkele bewoners. “Er werd vorige zomer al een barbecue georganiseerd en er wordt gespeeld met wapens. Je leert een jointje te maken en zelfs drugspuiten blijven hier liggen. Het speelplein gaat zijn doel voorbij. Een wijkbewoner, die zijn naam niet in de krant wil, is bereid het tegen een aanvaardbare prijs aan te kopen om het als tuin aan te leggen. Ook de buren zijn akkoord. Ook voor de stad is dit een win-winsituatie, want dan hoeven ze de zone niet meer te onderhouden en wordt politiecontrole overbodig.”

Speelplein in elke wijk

Het stadsbestuur gaat echter niet op de vraag in. “Dit is in strijd met onze intentie om bij elke woonomgeving of wijk een speelpleintje te voorzien. Daarmee zouden we tevens een precedent scheppen. Dit speelpleintje is trouwens het enige pleintje in dit, noordelijk, deel van Boezinge. Op termijn voorzien we een opwaardering van de aanplanting omdat rozen en doornachtigen inderdaad niet echt speelpleinvriendelijk zijn. Het voetpadenplan van de technische dienst voorziet ook renovatiewerken. Dit kan in synergie verlopen”, vernemen we op de groendienst van de stad.

Opwaardering

“Stedenbouwkundig zou de verkoop wel kunnen, mits de nodige voorwaarden opgelegd worden. Steden en gemeenten zijn ook gebonden aan allerlei spelregels. Het verkopen van onroerende goederen kan in principe alleen na een openbare verkoop. Het college heeft dan ook besloten niet in te gaan op de vraag. In het verleden hebben we dergelijke vragen in andere deelgemeenten ook al afgeweerd. Onze diensten zullen de opwaardering en verhoogde controle hoog op de agenda plaatsen”, besluit schepen Katrien Desomer. (RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier