Stadsbestuur Lo-Reninge verwelkomt nieuwe inwoners en huldigt verdienstelijke inwoners

Hier zien we de nieuwe inwoners van Lo-Reninge. © KVCL
Redactie KW

Het stadsbestuur van Lo-Reninge verwelkomde zaterdagvoormiddag in oc Oude Brouwerij in Pollinkhove de inwoners die zich de voorbije twee jaar in de gemeente kwamen vestigen. Ook enkele verdienstelijke inwoners werden gehuldigd.

Na een welkomstwoordje door burgemeester Lode Morlion, trok het gezelschap onder leiding van een gids door Pollinkhove. Die vertelde heel wat interessante weetjes over Pollinkhove. Na de wandeling was er nog een receptie met onder meer streekbieren van Seizoensbrouwerij Vandewalle uit Reninge.

Ook enkele verdienstelijke inwoners werden tijdens de receptie in de bloemetjes gezet. Zo won Marthe Laseure uit Pollinkhove een dichtwedstrijd. Haar winnende gedicht werd gepubliceerd in de dichtbundel ‘Vederlicht’. Chris Vandewalle uit Reninge won op de Digital Beer Awards in Gent twee gouden medailles met twee van zijn bieren. Jürgen Depoorter uit Lo werd gehuldigd voor ‘Opgetuigd, Opgetogen ‘, een kortfilm over de garnaalvisserij die op twee filmfestivals in de prijzen viel. Dietrich Leuridan, zaakvoerder van loonbedrijf Leuridan Logistics, was door de drukke werkomstandigheden verontschuldigd. Het bedrijf won op de landbouwbeurs Agribex de Agrafiek Award in de categorie loonwerkers. Alle laureaten ontvingen een waardebon van 80 euro.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier