Stadsbestuur bevestigt: geen onteigeningen voor stadsrandbossen in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Er komen voorlopig geen onteigeningen in het kader van de ontwikkeling en uitbreiding van de stadsrandbossen in Roeselare. Dat bevestigt het stadsbestuur.

Op een eerdere parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger en Izegems burgemeester Bert Maertens (N-VA) benadrukte minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V).

Ook het stadsbestuur van Roeselare is tevreden met de houding van de bevoegde minister. “Wij benadrukken nogmaals dat er geen onteigeningsprocedure zal opgestart worden”, klinkt het. “De voorbije maanden was er wat beroering in Roeselare over deze bosuitbreiding. In 2009 werden via een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan twee gebieden aangeduid voor de ontwikkeling van het stadsrandbos Bergmolenbos en Krommebeekbos. Er werd toen afgesproken dat de ontwikkeling zou verlopen via vrijwillige verkoop en een recht van voorkoop door het Agentschap Natuur en Bos (ANB).”

Vorig jaar werd het Krommebeekbos 4,85 hectare groter en dit zal in 2019 en 2020 nog verder uitgebreid worden tot 12,4 hectare.

“De aankoop van de resterende gronden – planologisch is 35 hectare voorzien – verloopt, net als de resterende gronden van het Bergmolenbos (planologisch 135 hectare voorzien), moeizaam. Vorig jaar kon geen enkel perceel worden aangekocht. Maar dit houdt geenszins in dat de stad Roeselare zal overgaan tot onteigeningen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier