"Stadhuis op afspraak werkt": wachttijd daalt, bijna 27.000 attesten via Thuisloket

30/10/17 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:32

Op 1 oktober vorig jaar werd in Kortrijk het stadhuis op afspraak gelanceerd. Het stadsbestuur ziet tal van voordelen en is dan ook tevreden met de huidige gang van zaken. "Ik denk dat we het meest efficiënte stadhuis van België hebben", klopt schepen Arne Vandendriessche zich op de borst. "Al blijft het belangrijk om elk proces in vraag te stellen."

Het afsprakensysteem zorgt volgens de stad Kortrijk voor heel wat voordelen. Zo is het nagenoeg onmogelijk om nog bij een verkeerde balie terecht te komen, de medewerker kan zich beter voorbereiden waardoor de tijd van de afspraak aanzienlijk verkort en veelal kunnen mensen geholpen worden via het thuisloket. Het grootste voordeel ziet men in het effect op de wachttijd. "Die is drastisch verminderd sinds de invoering", klinkt het. De gemiddelde negatieve wachttijd bedraagt 2,14 minuten. Dat betekent dat mensen nog voor het tijdstip van hun afspraak geholpen worden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!