Stad Roeselare zal Park Vandewalle helemaal her aanleggen

Foto SB © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het park Vandewalle is – op het stadspark na – het grootste park van Roeselare binnen de kleine ring.

Oorspronkelijk was het park eigendom van de Roeselaarse apotheker Vandewalle, die er in het interbellum een mooie villa met grote tuin bouwde. Nadien werden villa en tuin na het overlijden van de apotheker eigendom van de stad. De villa deed eerst dienst als muziekschool en daarna gebruikte het OCMW de villa als locatie voor probleemjongeren die er begeleid konden wonen. Ook nu blijft die functie behouden.

Het park zelf ligt gekneld tussen de Meensesteenweg, de Westlaan en de rotonde en heeft een oppervlakte van 1 hectare en kon een opknapbeurt gebruiken. Het stadsbestuur besliste echter om het park volledig her aan te leggen. Geert Bossaert uit Moorslede , die ook al het park in Zonnebeke en het park Casier in Waregem een nieuw leven gaf, kreeg de opdracht om dit project uit te voeren en een eerste plan uit te werken.

Inspraak

De Roeselarenaars konden via de website van het stadsbestuur al opmerkingen en suggesties doorsturen en dinsdagavond werden de buurtbewoners uitgenodigd in het park zelf, voor een gesprek met het stadsbestuur en de ontwerper van het nieuwe park. Echt concrete plannen zijn er nog niet want de suggesties van de buurtbewoners worden meegenomen in het ontwerp. Maar zoals we konden vernemen, zijn een goede toegankelijkheid, een nieuwe vijver voor de eendjes en oog voor de veiligheid de belangrijkste punten. Quasi iedereen wil het groen behouden en enkel de zieke of onveilige bomen laten vellen. Tegen eind 2015 moet het definitieve ontwerp er zijn, zodat in de eerste maanden van 2016 kan gestart worden met de aanpassingswerken. In het beste geval kan tegen de zomer van 2016 het vernieuwde park Vandewalle opnieuw opengesteld worden voor het publiek.

(PS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier