Stad Oostende kandidaat voor gastronomisch topcongres in 2020

Met Kursaal Oostende heeft de stad een van de grootste en meest uitgeruste congrescentra van Vlaanderen. © GLO
Redactie KW

De stad Oostende heeft zich bij Toerisme Vlaanderen kandidaat gesteld om in juni 2020 het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism te ontvangen.

Tijdens dit congres komen 250 tot 500 beleidsmakers uit alle continenten van de wereld gedurende vier dagen best practices uitwisselen en verwerven ze inzichten over de duurzame ontwikkeling van het culinair aanbod. Dit congres zou voor de stad een economische return genereren van zo’n 450.000 euro.

“Als we Oostende op gastronomisch vlak verder willen ontwikkelen, kan dit congres daarvoor dé ideale springplank zijn. Het evenement kan er mee voor zorgen dat het niveau van onze eigen chefs een sprong voorwaarts neemt en kan sterrenchefs aantrekken in onze stad”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Daarnaast wil Oostende zich nog verder profileren als dé congresstad aan zee. “Met Kursaal Oostende heeft onze stad een van de grootste en meest uitgeruste congrescentra van Vlaanderen”, klinkt het. “Daarenboven werd het Kursaal zeer recentelijk opgenomen in het traject van ‘Flanders Heritage Venues’ door Toerisme Vlaanderen. Het Forum naar Oostende brengen en meerbepaald naar het Kursaal, sluit perfect aan bij de doelstelling van Meet in Flanders, namelijk het versterken van erfgoed als troef voor het promoten van Vlaanderen als unieke meeting- en congresbestemming.”

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier