Stad en provincie zij aan zij in strijd tegen wateroverlast in Torhout

15/06/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 13/06/18 om 17:38

Dinsdag 12 juni 2012. Een wolkbreuk van een ongeziene omvang zet even na 14 uur grote delen van Torhout blank. Kelders lopen onder, sommige straten staan kniehoog in het water, tuinen zijn openluchtzwembaden geworden. "Op dat moment werd meer dan ooit duidelijk dat we ons dringend moesten wapenen tegen toekomstige wateroverlast", zeggen gedeputeerde van Integraal Waterbeleid Bart Naeyaert en schepen van Water Hans Blomme. "Nu, precies zes jaar later, maken we de balans op. Iedereen kan zien dat we in dit dossier niet stil hebben gezeten."

Sowieso is het huiswerk nog niet af, al werden er inderdaad al serieuze inspanningen geleverd in de strijd tegen overtollig water. "Als provinciebestuur hebben we samen met de stad maximaal ingezet op droge voeten voor de mensen", zegt gedeputeerde Naeyaert. "In Torhout was dat meer dan ooit nodig en we hebben onze verantwoordelijkheid genomen. We zullen dat in de toekomst ook blijven doen, zowel door geld in noodzakelijke projecten te blijven pompen, als door goed te onderhouden wat we intussen gerealiseerd hebben."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!