Stad Damme zet bewakingscamera’s in tegen inbraken

De bewakingscamera's moeten inbraken in de donkerste maanden van het jaar voorkomen. © (Foto PD)
Redactie KW

Het stadsbestuur van Damme investeert in twee bewakingscamera’s op het Kruispunt Dorpsstraat – Oedelemsesteenweg in Sijsele. “Het centrum van Sijsele en de omliggende wijken zijn sinds enkele jaren het doelwit van inbraken en daar willen we hard tegen optreden”, zegt burgemeester Joachim Coens.

Het cameranetwerk in de politiezone Damme/Knokke-Heist breidt voor het eerst uit naar Damme. Met de donkere maanden voor de deur investeert het Damse stadsbestuur in twee bewakingscamera’s op het kruispunt Dorpsstraat-Oedelemse Steenweg.

De politiezone en het stadsbestuur beseffen dat het risico op inbraken gevoelig stijgt in de donkerste maanden van het jaar en gaan daarom nu over tot de plaatsing van deze camera’s. “Het centrum van Sijsele en de omliggende wijken zijn sinds enkele jaren het doelwit van inbraken en daar willen we hard tegen opreden”, zegt burgemeester Joachim Coens (CD&V). “De keuze voor de locatie van de camera’s was snel gemaakt. Het kruispunt Dorpsstraat-Oedelemse Steenweg is een belangrijke en drukke verkeersas in onze stad. Een route waar ook dievenbendes gretig van gebruikmaken tijdens hun vlucht.”

Er werd geopteerd voor een vaste overzichtscamera en een 360 gradencamera. Aan het Damse cameraverhaal wordt begin 2019 overigens nog een vervolg gebreid. Samen met het gemeentebestuur van Beernem investeert stad Damme in een nummerplaatherkenningscamera (ANPR-camera). Ook deze camera komt op het kruispunt Dorpsstraat-Oedelemse Steenweg. Deze gezamenlijke aanpak moet een verdere zone-overschrijdende aanpak van de inbrakenproblematiek mogelijk maken tussen de politieteams van Damme/Knokke-Heist en Het Houtsche. “Rond Beernem willen we een sluitend cameranet realiseren”, zegt de Beernemse burgemeester Johan De Rycke (CD&V). “Vorige week keurden we ook al de camerabewaking goed op de grens met Knesselare en ter hoogte van ons industriepark.”

(PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier