Stad Brugge stelt nieuwe toegankelijkheidsgids voor

© WK
Redactie KW

In het Brugse stadhuis is woensdagvoormiddag de nieuwe toegankelijkheidsgids voorgesteld. De uitgave, met naast de brochure ook een wandelkaart, is deze keer beschikbaar in de drie landstalen en in het Engels.

Het Brugse stadsbestuur nam toegankelijkheid expliciet in zijn beleidsprogramma op. “Onze dienst Welzijn en Visit Bruges zullen verder blijven inzetten op toegankelijkheid, want we willen een gastvrije en klantvriendelijke stad zijn voor iedereen met of zonder beperking“, zegt schepen van Welzijn Martine Matthys (CD&V).

De brochure bevat uitgebreide info met duidende pictogrammen over Brugse musea, bezienswaardigheden, horeca, openbare toiletten, toeristische infokantoren, openbaar vervoer en parkeren. “Alle aspecten van de bezoekerscyclus komen dus aan bod in deze uitgestippelde erfgoedroute langs de belangrijkste bezienswaardigheden van onze stad”, voegt schepen van Toerisme Philip Pierins (SP.A) eraan toe.

De nieuwe toegankelijkheidsgids, een update van de editie van 2016, werd ook ingelezen voor blinden en slechtzienden. Bij de dienst Welzijn kan de cd worden ontleend.

(WK)

De nieuwe publicatie is gratis verkrijgbaar in de toeristische infokantoren van de stad, of te downloaden via de website van Visit Bruges.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier