Sportraad Harelbeke brengt hulde aan Sportlaureaten

© LOO
Redactie KW

Tijdens de sportshow Huldiging Sportlaureaten 2018, een organisatie van de Sportraad Harelbeke, werden de Harelbeekse Sportlaureaten in de bloemetjes gezet.

Georges Van Nieuwenhove (74) werd sportvrijwilliger, Michaël Vannieuwenhuyze (37) is sportverdienstelijke persoon. De trofee van Jeugdsportclub was voor U10 KRC Harelbeke, die van sportclub voor SW Ladies en Recreas KOG Stasegem mocht de trofee Sportclub met leden met een beperking mee naar huis nemen.

Gauthier Verschuere (13) kreeg de trofee Sportjunior, Amy Naert (31) die van sportvrouw van het jaar. Sportman van het jaar is Yves Lampaert (27). Hij werd vertegenwoordigd door zijn verloofde Astrid Demeulmeester. De Trofee van de Sportraad ging naar Frederic Creupelandt (44).

Sportjunior Gauthier Verschuere, trofee van de Sportraad Frederic Creupelandt, sportvrouw Amy Naert, Astrid demeulemeester, de verloofde van Yves Lampaert, nam voor hem de honneurs waar.
Sportjunior Gauthier Verschuere, trofee van de Sportraad Frederic Creupelandt, sportvrouw Amy Naert, Astrid demeulemeester, de verloofde van Yves Lampaert, nam voor hem de honneurs waar.© LOO

sportjunior Gauthier Verschuere, trofee van de Sportraad Frederic Creupelandt, sportvrouw Amy Naert, Astrid Demeulemeester, de verloofde van Yves Lampaert, nam voor hem de honneurs waar.

Een speciale trofee was weggelegd voor de recreatieve sporter Steven Cossement. Steven (44) is al 15 jaar actief lid en 8 jaar bestuurslid bij de Gavertrimmers. Hij liep vorig jaar 4.700 kilometer. Steven liep 5 marathons en 2 halve marathons waarbij 3 marathons op 8 weken. “Bij mij blijft alles recreatief. Lopen blijft een mogelijkheid om veel sociale contacten te hebben en ook te onderhouden“, zegt Steven.

Recreatieve sporter Steven Cossement
Recreatieve sporter Steven Cossement© LOO

Een tweede speciale trofee was die voor recreatieve sportclub. Die ging naar Revoda, wat staat voor Recreatieve Volleybalclub Dames. De club werd opgericht in 1972 door Ginette Malfait en speelt nog elke week. “We zijn met een 15-tal leden. Onze leuze is ontspanning en beweging. Bij gebrek aan vrouwen spelen onze mannen soms mee”, aldus Patricia, Inge, Clara, Myriam en Brigitte.

Recreatieve club Revoda.
Recreatieve club Revoda.© LOO

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier