Sportievelingen uit Wevelgem en Wervik rijden in zeven dagen naar Boedapest

In totaal leggen de deelnemers zo'n 2.700 kilometer af naar de finish. © TGM
Redactie KW

Vrijdag vertrekken maar liefst 200 wagens vanaf het Atomium voor een zevendaagse rit naar Boedapest voor de derde editie van de Budapest Rally.

Tijdens de tocht komen daar nog een pak wagens bij uit verschillende landen. Onder hen alvast enkele streekgenoten uit Wevelgem en Wervik. Jules Demeersseman, Jens Deblauwe, Sander Vankeirsbilck, Ines Popelier, Michael Tandt, Benjamin Wyffels en Johan Vankeirsbilck zien het alvast zitten. “Het draait tijdens de Boedapest Rally vooral om lol en niet om snelheid”, geeft Jules mee.

“Elke dag krijgen we een opdracht die we moeten vervullen en die kan soms echt ludiek zijn. Vorig jaar moest je bijvoorbeeld met een Chinees in je wagen over de aankomstlijn rijden om punten te verdienen. In totaal leggen we met onze Mini Cooper Mercedes G-klasse en W124 zo’n 2.700 kilometer af naar de finish. Daarna trekken we nog wat rond in de stad en in het land zelf. Onderweg verzamelen alle auto’s samen op een camping om te overnachten en dan ‘s morgens weer te vertrekken. Een hele bende.”

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier