Sportieve senior Carolus Moens uit Brugge (93) overleden

Carolus Moens. © Alain Creytens
Redactie KW

Carolus Moens is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij was de bekendste sportieve senior van Brugge.

Carolus Moens deed actief aan atletiek bij Olympic Brugge. Vroeger speelde hij tennis, maar door oogproblemen ging hij op zoek naar een andere sport. Het werd atletiek. Hij werd de boezemvriend van Mieltje Pauwels, met wie hij samen trainde. Mieltje werd echter ziek en koos voor euthanasie. “Ik ben mijn beste vriend kwijt. Op zijn sterfbed beloofde ik hem om verder te sporten. Dat is na zijn overlijden wat geminderd, maar ik kan toch niet stilzitten”, vertelde Carolus toen.

Hij begon pas op zijn 85ste met sporten: nadat hij weduwnaar werd, wilde hij lenig en gezond blijven. Tussen de eetplaats en de keuken installeerde hij een katrolsysteem waarmee hij zijn worp kon verbeteren, terwijl een buisje in de deuropening hem toeliet om door de knieën te gaan. In de tuin lag een springstand en hij kon er naar hartenlust met de hamer slingeren.

Sportieve senior Carolus Moens uit Brugge (93) overleden
© Alain Creytens

Carolus zwoer bij zijn eigen dieet. “Ik heb verschillende boeken waar ik iets uithaal. ‘s Morgens eet ik drie stukken fruit met wat noten. ‘s Middags krijg ik een maaltijd van het OCMW en ‘s avonds neem ik brood“, vertelde hij in een interview met onze krant.

De uitvaart vindt plaats op donderdag 7 maart om 11 uur in de kerk van Ver-Assebroek. (SR/ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier