Sportief koppel uit Koekelare stimuleert anderen met gratis bootcamps

Wie wil deelnemen aan de gratis bootcamp, hoeft niet vooraf in te schrijven. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Wie niet graag alleen sport, kan sinds begin dit jaar terecht bij de gratis bootcamps van Nick Verplancke (28) en Djenna Glibert (21). Elke maandagavond biedt het sportieve koppel uit de Warandestraat een gratis sportmoment aan voor jong en oud. “Als we in groep sporten, kunnen we elkaar steunen en motiveren”, zegt Nick.

Sinds januari kan je op het sportdomein De Mote in de Belhuttelaan elke maandagavond van 20 uur tot 21 uur terecht voor een gratis bootcamp. Een bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode in groep en onder begeleiding. In Koekelare gebeurt deze begeleiding door Nick Verplancke (28) en Djenna Glibert (21) uit de Warandestraat. Nick is bouwvakker en Djenna is kapster, maar allebei hebben ze een passie voor sport en een gezonde levensstijl. “We namen zelf deel aan de bootcamps in Oostende en vonden dit leuk. Daar vroegen de organisatoren ons of we er in onze eigen streek wilden geven. We waren er meteen voor te vinden”, zegt Nick Verplancke.

“We geven een gezonde mix van cardio- en krachtoefeningen”

Het initiatief gaat uit van Herbalife. Dat is een Amerikaanse multinational die voedingsproducten verkoopt voor een gezonde levensstijl. Vorig jaar startten Nick en Djenna met de bootcamps op het sportdomein De Klokkeput in Eernegem. “Maar daar waren we niet langer welkom omdat we geen huurgeld betaalden voor de sportterreinen. We konden dat niet omdat we de sportsessies gratis organiseren”, vervolgt Nick. “Sinds twee maanden zijn we in Koekelare actief. De sportdienst ontving ons hier met open armen.”

“Iedereen is welkom”

Wie wil meedoen, moet zich zelfs niet inschrijven. “Ze moeten gewoon op tijd komen met sportschoenen, een fles water en eventueel een yogamatje en een handdoek.” Ook de leeftijd van de sportievelingen heeft geen belang: “Iedereen is welkom. De bootcamp wordt steeds aangepast aan de zwakste schakel van de groep. Zo kan iedereen dezelfde oefeningen uitvoeren. De ene loopt dan bijvoorbeeld twee rondjes en de andere vier.”

Tijdens het sportmoment worden oefeningen gedaan voor het volledige lichaam. “We geven een gezonde mix van cardio-oefeningen en krachtoefeningen. Daarin begeleiden we de deelnemers zo goed mogelijk, maar de deelnemers motiveren en steunen ook elkaar. In groep kunnen ze soms net iets meer bereiken dan ze individueel zouden kunnen.”

Bij de deelnemers vallen de bootcamps erg in de smaak. “Ik dacht dat ik redelijk fit was, maar ik heb me daaraan mispakt. Nu ga ik iedere week samen met een vriendin sporten om wat fitter te worden. Het is super om mee te doen en het is nog gratis ook”, klinkt het bij Tania Maesen (32), die zelf ook in Koekelare woont.

(Tom Rutsaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier